Zwaarbevochten zege JO13-3 tegen SC Berlikum JO13-2

Gerwin Weijer (intikker)

3e klasse 10

26 mei 2018 8:45

Danielle Dijkstra

Na het gelijke spel en daardoor puntenverlies in de midweekse wedstrijd tegen Stiens is de 2e plaats de hoogst haalbare plaats voor de Franekers. Na de goede wedstrijd tegen St Jacob vorige week, kwam nu middenmoter SC Berlikum op bezoek.

De eerste helft was volledig voor de equipe van Bart van Wijk, er werd goed overgespeeld en het veld werd goed breed gehouden. De tegenstander kwam sporadisch over de helft door uitstekend verdedigingswerk van Jurre, Jack, Niels en Rico. Ook het middenveld waren Sem, Luuk en Gerwin heer en meester en het was wachten op de eerste doelkansen. De van een blessure teruggekeerde Nick Tiebesl zetten de 1-0 op het scorebord door zeer fraai met links de keeper te passeren met een afstandsschot. De Franeker spitsen, Stijn en Eline kregen daarna nog enkele goede mogelijkheden, maar de bal wilde er niet in. Het was uiteindelijk Mads die rechtstreeks uit een corner de score verdubbelde en dit was tevens de ruststand. Het enige wapenfeit van de Berlikumers was tot dan toe een schot op de lat.

De tweede helft kregen we heel ander speelbeeld te zien. Berlikum was veel feller aan de bal en de Franeker linies sloten niet meer goed aan. Berlikum maakte goed gebruik van deze ruimte en al snel werd het 2-1. Berlikum rook dat er meer in zat en kreeg binnen een tijdbestek van 10 minuten maar liefst drie 100 % kansen, maar Bryan of het aluminium zorgden ervoor dat de bal niet in het net verscheen. Door wat noodzakelijke omzettingen kwamen de Franekers toch weer wat meer in hun spel. Wieger verhuisde naar de linksachter en Sem en Eline kwamen weer centraal te staan. De bevrijdende derde treffer werd uit eindelijk in de 40e minuut gemaakt. De keeper kon een goed schot van Luuk niet klemhouden en Gerwin was er als de kippen bij om zijn 7e seizoens treffer in te tikken.

Een mooie maar moeizame overwinning. Volgende week zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen kampioen Terschelling. Zaterdag 9 juni gaan de jongens naar Sneek voor een toernooi en op 23 juni wordt seizoen afgesloten met het Albert Heijn Franeker slottoernooi.