SC Franeker (za) start met overwinning in bekeravontuur

90'

Groep 2 19

1 september 2018 15:00

J. van Zutphen (KNVB)

Het was afgelopen weekend de eerste officiële wedstrijd die onder nieuwbakken trainer David Elmendorp werd afgewerkt. Met een overwinning op het voorbereidingstoernooi in Berlikum werd al het nodige vertrouwen opgedaan en dit moest zich vertalen in de eerste bekerwedstrijd tegen Tzummarum.

Ondanks dat de selectie nog niet compleet was en met een paar verzwakte spelers op de bank deden de Franekers toch wat van hen verwacht werd. In de eerste helft waren beide teams zoekende naar de juiste speelstijl, kansen waren er nauwelijks en beide sluitposten werden voor het rustsignaal niet getest op hun kwaliteiten. Waar Tzummarum veelal voor de lange bal koos probeerde Franeker langs de flanken op te komen maar konden de spitsen niet in stelling gebracht worden waardoor gevaarlijke momenten uitbleven

In het tweede bedrijf kwam er meer leven in de brouwerij. Franeker kwam strijdlustiger uit de kleedkamer en probeerde de bezoekers terug te drijven op eigen helft. In de omschakeling werd na bijna een uur te hebben gespeeld Franeker verrast. Een spaarzame kans voor Tzummarum werd direct benut door spits Tim Grond, de gastheren lagen hem geen strobreed in de weg waardoor hij ogend simpel de bal mocht binnenschieten 0-1. Waar het de eerste 60 minuten niet overhield qua kansen werd dit het laatste half uur ruimschoots goedgemaakt. Invaller Jeffrey Guertin wist 2 minuten nadat Franeker op achterstand kwam de stand weer gelijk te trekken. Aan de linkerzijde werd hij aangespeeld en na even te hebben opgekeken wist hij de bal op schitterende wijze over de keeper heen te schieten, 1-1. Na dit doelpunt mocht Tzummarum nog één keer gevaarlijk worden uit een vrije trap, wederom Tim Grond was het die gevaarlijk werd maar zijn inzet raakte ditmaal de lat. Franeker werd steeds gevaarlijker en kwam een aantal keren voor het doel van de bezoekers maar het ontbrak hem aan de afwerking. Tseard Boorsma en Jeffrey Guertin kregen beide een goede kans maar de bal wilde er niet in. Twee minuten voor het einde mochten de Franekers dan toch nog eenmaal juichen. Door een misverstand in de verdediging van de bezoekers mocht Lars Koster zomaar op de sluitpost afstormen, de normaal gesproken verdediger wist als een volleerde spits de bal simpel langs te Tzummarumer sluitpost te schuiven 2-1.

De eerste klap is een daalder waard en aankomende zaterdag mag de ploeg van Elmendorp het bekeravontuur een goed vervolg gaan geven. Een uitwedstrijd tegen Makkum staat dan op het programma waar de wedstrijd zal starten om 15.00 uur.