... (schot)
46'

Groep 2 33

8 september 2018 9:00

Zaterdag 8 september jl. was alweer de tweede bekerwedstrijd voor de spelers van SC Franeker JO10-2. En wel uit tegen AVC JO10-1G (Sexbierum). Max Bosma was er na zijn enkelblessure gelukkig weer bij en het team was dus compleet. De verwachtingen waren na de vorige winstpartij eerder deze week (13-1 tegen Zeerobben JO10-2) positief en het team liet zien dat dat terecht was. Na een ruststand van 1-16 werd het uiteindelijk 3-25 en dat mag gerust een monsterscore genoemd worden. De jongens en meisjes van AVC JO10-1G bleven echter positief en verdienden dan ook hun drie doelpunten (al zal onze keeper daar anders over denken...). Om exact 9.00 uur startte de wedstrijd onder wisselende bewolking en een vrij krachtige wind die schuin over het veld stond.

Er werd door de Franekers goed gecombineerd en dat resulteerde in een aantal mooie aanvallen over soms wel drie-vier schijven die ook goed werden afgerond. Met name Jesse Loonstra was de eerste helft zeer scherp en hij maakte zes doelpunten waarvan twee assists van de schoen van Tianne Zuidema kwamen. Ook daarna vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom en Dino Stoelwinder (4x), David de Vries (3x), Tianne (2x) en Matthijs Groot (1x) zorgden voor een 1-16 ruststand.

Wanneer er veel gescoord wordt door het (hele) team, dan ligt de nadruk vaak minder op het verdedigen en voorkomen van tegendoelpunten. Het pleit dus voor keeper Thijs Russchen, verdediger Ridzert van Abbema, maar ook voor de rest van het team dat er zeker zo hard gewerkt werd om het eigen doel schoon te houden! Al doet de eindstand anders denken, AVC JO10-1G liet zich niet onbetuigd en kwam een aantal keer gevaarlijk dicht bij het doel van de Franekers en waren toch voetballend in staat om driemaal tegen te scoren en dit was zeker verdiend voor de thuisploeg!

In de tweede helft ging het allemaal iets stroever bij SC Franeker JO10-2, maar kon ook Max zijn eerste doelpunt aantekenen na goed doorzetten op de linkerflank. Ook Ridzert was met twee afstandsschoten nog dicht bij een doelpunt en zelfs keeper Thijs scoorde bijna vanuit een vrije trap op de helft van de tegenpartij. Uiteindelijk kwam de eindstand van 3-25 op het bord en floot de goed leidende M. Jansen (jeugdspeler van AVC) voor de laatste maal. De penalty's  werden vrij goed benut en Thijs had een aantal knappe reddingen, dus de stemming bij de Franekers en hun supporters was opperbest.

Volgende week de derde bekerwedstrijd (thuis tegen LAC Frisia JO10-3, start 11.15 uur veld D2(2)) en mocht deze wedstrijd goed eindigen voor SC Franeker JO10-2, dan gaan ze door naar de volgende ronde. Over twee weken begint de reguliere competitie met een uitwedstrijd tegen MKV '29, maar dat is voor later.