48'

Groep 2 33

4 september 2018 19:00

Mart Beuker

Dinsdag 4 september om 19.00 uur floot spelbegeleider Mart Beuker voor de start van het wedstrijdseizoen voor SC Franeker JO10-2. Het team had reeds vijf trainingen gehad waarin de basisvaardigheden werden herhaald, het samenspelen werd gestimuleerd, het afronden op doel werd geoefend (en voor de keeper juist het tegenhouden hiervan) en de juiste wedstrijdmentaliteit benadrukt. Nu kon dan middels een officiele wedstrijd worden gezien of een en ander al tot uiting zou komen. Leider Arjan Russchen en trainer Roberto Stoelwinder waren evenals hun spelers Dino Stoelwinder, Tianne Zuidema, Matthijs Groot, Thijs Russchen, David de Vries, Jesse Loonstra en Ridzert van Abbema positief gestemd en hadden er vertrouwen in. Speler Max Bosma kampte nog met een enkelblessure, maar was wel aanwezig om evenals vele supporters de ploeg te ondersteunen.

Tegenstander in deze bekerreeks was Zeerobben JO10-2 (later volgen nog AVC JO10-1G en LAC Frisia JO10-3). Franeker begon een beetje afwachtend en het was even schrikken dat Zeerobben daar geen last van leek te hebben want zij scoorden de openingstreffer, 0-1. Maar daarna lieten de spelers van JO10-2 gelijk zien dat ze vertrouwen hebben in hun team, want binnen zeven minuten stond het 3-1 voor de Franekers! David kwam in schietpositie en zorgde voor de gelijkmaker, Dino kon binnentikken na een assist van Jesse en Jesse zelf zorgde met een strak schot voor de 3-1. Zeerobben probeerde het nog wel, maar een fel spelend JO10-2 gaf de tegenstander geen kans en er werden mooie combinaties op de mat gelegd. Dino schoot van afstand de 4-1 hoog in het doel en Matthijs scoorde ook zijn eerste doelpunt, waardoor de ruststand werd bepaald op 5-1.

Na de limonade bleek gelijk dat Franeker meer wilde en na twee minuten scoorde Jesse alweer zijn tweede doelpunt evenals David even later. Dino scoorde er nog twee en de van Tzummarum overgekomen Tianne Zuidema zorgde met haar fysiek sterke spel en schoten met zowel links als rechts voor het tiende doelpunt van haar team. Achterin hielden keeper Thijs en verdedigers Ridzert, David en Matthijs het doel in de tweede helft goed schoon en maakten ze een zekere indruk! De koek was nog niet op en Dino scoorde nog tweemaal, waarna Jesse zijn derde doelpunt liet aantekenen, 13-1! Het pleit voor Zeerobben dat ze het bleven proberen, maar zoals eerder benoemd waren de Franekers scherp en bleven tot het eindsignaal van de prima leidende Mart Beuker geconcentreerd. Ook de penaltyreeks werd over het algemeen goed benut en er heerste aldus een vrolijke sfeer.

Komende zaterdag wacht het eerste uitduel en wel tegen AVC JO10-1G uit Sexbierum. De verwachtingen zijn positief, maar elke wedstrijd is weer een nieuwe uitdaging. Start van de wedstrijd is 9.00 uur op het terrein van Sportpark De Lytse Trije.