Assist: Mads Elsinga

Groep 3 22

5 september 2018 18:30

Tim Bergsma

Aangezien de wedstrijd tegen FVC JO13-3 afgelopen zaterdag niet door kon gaan wegens te weinig spelers bij FVC,  mochten de jongens op woensdagavond het veld in. Het weer was nog aangenaam en de jongens konden lekker gaan voetballen om de vakantie uit de benen te spelen. Franeker ging gelijk vol van start. Op rechts kon Thom steeds mooi naar voren komen en de spelers voor de goal bedienen. Helaas lukte scoren nog niet maar leverde wel een corner op en gevaar voor de goal. Rico kon een schot op goal afvuren na goed voorwerk van Thom maar de keeper wist de bal te keren. Uiteindelijk wist Stan de 1-0 te maken met een lekker afstandsschot.  De 2-0 liet even op zich wachten maar nadat Rico in het strafschopgebied was neergelegd, kon Thom de bal overnemen en de bal naar Niels te spelen die feilloos de 2-0 intikte. Mads zorgde met een fijn afstandsschot voor een comfortabele 3-0 ruststand. Na rust ging het spel op dezelfde manier verder. Stan voerde de stand op door de 4-0 en de 5-0 voor zijn rekening te nemen en dan waren er ook nog schoten die gemist werden of door de keeper gepakt. Dit was een wedstrijd voor het zelfvertrouwen want hoewel FVC in de tweede helft iets meer terug probeerde te doen, kon onze keeper Bryan meer rust pakken dan dat hij zich hoefde in te spannen, mede dankzij goed werk achterin van Jack. De score had inmiddels al veel hoger kunnen zijn, wat op de tribune tot wat verwarring zorgde maar uiteindelijk kon Twan de 6-0 er in schieten, tot ieders teleurstelling was er echter gevlagd voor buitenspel dus werd de goal afgekeurd. Franeker voelde zich enigszins bestolen maar ach de punten waren zo goed als binnen. Jurre besloot dat 6-0 toch een mooiere stand was en met veel plezier schoot hij van afstand de 6-0 erin. FVC wilde de eer toch redden en in een laatste poging togen zij massaal naar onze goal en de 6-1 leek er ook in te gaan maar alles wat achterin stond bij Franeker gooide het hele lijf in de strijd om dit te voorkomen. Eindstand bleef dus 6-0, welverdiend.