Franeker 3 wint ook laatste bekerwedstrijd

Assist: Henk Vonk

Groep 2 70

15 september 2018 15:00

Onbekend

In de eerste helft hebben we de wind en de zon tegen en wordt er door ons vooral over de grond gespeeld. Daarvan maakte SDS nauwelijks gebruik van en op een schot na en een rolletje werd onze keeper Bas niet echt getest in de eerste helft.

Uiteindelijk scoort Henk uit vrije trap die onderweg nog wordt aangeraakt door een speler van SDS en breekt daarmee de ban.
Daarna moest Bertus aan de noodrem trekken d.m.v. een tackel van achteren en de scheidsrechter spaarde hem met een gele kaart.  In de 10 minuten dat we met 10 man speelde werd SDS wel wat dreigender, maar tot echte kansen leiden het niet en was 1-0 de ruststand.

Vlak na rust Henk scoorde de 2-0 en daardoor was de wedstrijd eigenlijk wel beslist, want SDS had tot nu toe nog nauwelijks aanspraak kunnen maken op een doelpunt. Daarna lied Chris zijn klasse zien door te scoren na een fantastische individuele actie. Even later scoorde Henk voor de 3de keer na een steekbal van Chris met een lob over de keeper. Daarna mocht Leon de 5-0 maken, nadat Henk de bal breed gaf scoorde hij in het lege doel.

Daarna kreeg SDS nog een vrije trap iets buiten de 16 meter, maar werd hopeloos in de muur geschoten en op 1 gevaarlijk schot dat gekeerd werd door Bas en de bal stuiterde zo dat hij achter de inlopende speler van SDS kwam was het gevaar weer geweken.

Daarmee bleef het 5-0 en eindigde het 3de uiteindelijk op de 2de plaats in de poule, want Arum won in eigen huis met 3-0 en heeft helaas een beter doelsaldo. Al wensen wij hen veel succes in de knock-out fase.

Dus kunnen we ons gaan opmaken voor de competitie en dat is ook meteen een lastige uit wedstrijd om 12.00u. tegen Wykels Hallum 4 waar we vorig seizoen 2 keer van verloren, maar gezien de goede resultaten van de bekerwedstrijden en waarschijnlijk een kater van de Agrarische dagen in de benen komt het vast goed aankomende zaterdag.