56'
59'

3e klasse 09

10 november 2018 10:15

De jongens van JO13-2 hebben reeds een indrukwekkende reeks neergezet. Maximale punten met een doelpuntensaldo dat ruim in de plus uitvalt. Vandaag op naar de Leeuwarder Zwaluwen JO13-2. Omdat er bij de Zwaluwen een grote verbouwing plaatsvindt, hadden de jongens (en begeleidende volwassen) de warming up er al op zitten voordat de kleedkamers bereikt waren. Hoewel er gewacht moest worden op de tweede helft van een andere partij, stonden de jongens snel klaar om de strijd aan te gaan. Ze hadden er zin in.

Nadat er afgetrapt was, werdt al snel duidelijk dat er vandaag weinig tegenstand te verwachten viel. Het spel speelde zich gelijk rondom de 11 meter van de Leeuwarder Zwaluwen af. Het eerste doelpunt kwam op naam van Luuk die met een fraai afstandsschot de 1-0 op zijn naam zette. Vlak daarna kon hij zijn tenen nog net tegen de bal krijgen en zo de bal voorbij de keeper tikken. 2-0. De Leeuwarder Zwaluwen hadden het moeilijk. Franeker kreeg kansen genoeg maar maakte niet alles af. Jack had de keeper bijna verslagen met een vernietigend afstandsschot maar de keeper kreeg zijn vingers er net genoeg achter om de bal naast te tikken. Thom kon de 3-0 even later wel laten bijschrijven. Na zichzelf goed vrij te hebben gespeeld, schoot hij de bal in de verre hoek. De 3-0 was nog niet genoteerd of Luuk had de 4-0 er alweer inliggen. Hiermee gingen we rusten.

De tweede helft liet helaas niet veel anders zien. Het was Franeker die het voetbal bepaalde en de Leeuwarder Zwaluwen hadden niks in te brengen. Eline, die als reservespeler was aangesloten, maakte de 5-0 na een assist van Thom. Vervolgens was het Rico die de 6-0 wist te maken. Luuk volgde met 7-0 na een assist van Thom. Alle spelers waren op de helft van de Leeuwader Zwaluwen te vinden. Behalve onze keeper Bryan, die deze wedstrijd slecht 1 bal te verwerken kreeg maar ondanks dat zijn focus wist te houden. Dit geldt ook voor achterhoedespelers. Door geconcentreerd te blijven voetballen hielden ze de Zwaluwen ook op eigen helft. Er volgden nog enkele doelpunten. 8-0 door Luuk met een assist van Jurre. De 9-0 maakte Jurre zelf en als alles tegenzit dan krijg je ook nog een penalty tegen. Leeuwarden Zwaluwen kreeg de penalty tegen wegens gevaarlijk spel op Koen. Koen nam de penalty zelf en schoot deze cool in. 10-0. Luuk deed er met de 11-0 nog een schepje bovenop en Jurre rondde het met de 12-0 net voor het eindsignaal af. De doelpunten waren bijna niet bij te houden maar mede dankzij meekijkende ouders is dit toch gelukt. De scheids had deze hulp niet en zo komt het dat hij een doelpunt minder in de boeken heeft gezet.