17 november 2018 8:45

Scheidsrechter

Oscar Elsinga

Onbekend

Winterse taferelen bij deze ochtendwedstrijd van JO13-2. Het grootste gedeelte van het veld was overdekt met een klein laagje ijs en de temperatuur tikte maar net de 2 graden aan. Geen wonder dus dat de wedstrijd wat voorzichtig begon.

Beide teams moesten hun vaste grond zien te vinden op het gladde veld. Er werd aftastend gevoetbald. Dit gaf FVC ruimte om de Franeker helft te verkennen. Vooral Wieger had aan zijn kant wat duels uit te vechten maar stond zijn mannetje. Langzaam groeide het vertrouwen van Franeker en de eerste goal kwam van Luuk zijn voet, helaas was er sprake van een buitenspelsituatie dus werd de goal afgekeurd. Even later corrigeerde hij dit door nogmaals de 1-0 te maken. De 2-0 kwam van Nick die wist te profiteren van een verdedigende fout van FVC. Nu begon het weer te draaien bij Franeker, het balletje rolde als vanouds. Twan wist zichzelf helemaal vrij te spelen en scoorde de 3-0. De rust diende zich al bijna aan maar de jongens van Franeker waren nog niet tevreden. Luuk scoorde de 4-0 uit een rebound, er was sprake van vermeend buitenspel maar de goal telde wel. De 5-0 kwam ook van Luuk, de bal werd vanuit het achterveld naar voren geschoten en Luuk liep zelf door met de bal en maakte de goal. Rust.

De tweede helft waren de Franeker jongens nog even gedreven. De volgende goal hing in de lucht. Thom kon op links op stomen naar het strafschopgebied, kapte enkele spelers uit en bediende Rico die de bal feilloos inschoot. 6-0. Fvc bleef dapper proberen om wat terug te doen en kansen kregen ze zeker maar achterin waren de spelers zeer attent en gedreven. Het is duidelijk dat het blok Koen, Jack en Jurre de nul willen houden, elke wedstrijd weer. Bryan is de betrouwbare sluitpost indien de bal er wel doorkomt. Zo is elke wedstrijd van deze jongens weer een teamprestatie. JO13-2 was nog niet klaar met de wedstrijd en bleef druk uitoefenen. Dit leverde Twan een corner op die hij laag voorgaf en Luuk kon hem er makkelijk intikken. 7-0. De 8-0 was ook voor Luuk die het juiste plekje in het strafschopgebied goed weet te vinden.  Het slotakkoord was voor Jack en Rico. Jack die zijn plekje achterin had verlaten, gaf een fijne pass op Rico, die de bal alleen nog hoefde in te tikken. 9-0!