0 - 0

Franeker SC JO13-2

3e klasse 09

1 december 2018 10:00

Wat een prestatie en wat een wedstrijd! De laatste competitiewedstrijd tegen de nummer twee, Nicator JO13-1. Een gelijkspel zou Franeker de titel opleveren maar de spanning was om te snijden. Franeker kende een goede start maar Nicator nam het overwicht snel over en daarmee namen ook de zenuwen toe.

Het spel was onrustig van beide kanten, bang voor die gevreesde tegengoal. Beide teams kregen in de eerste helft een kans maar echt gevaarlijk waren ze niet. Er werd dus met 0-0 gerust. Voor Franeker, in principe, een prima stand maar het brengt geen rust in het spel en het lijf.

De tweede helft legde de zenuwen alleen nog maar meer aan het oppervlakte en nadat de scheids een dubieuze penalty aan Nicator toe kende, sloeg de vlam lichtelijk in de pan. Gelukkig voor Franeker ging de penalty ruim over. Nu werd er echt om elke bal gevochten, letterlijk en figuurlijk. De koppies van Franeker werden steeds verbetener en de jongens van Nicator,… die voelden de tijd wegtikken. Deze wetenschap maakte van deze jongens geen vriendelijke spelers, het ging er soms hard aan toe. Elke overtreding van Nicator werd door de scheids beloond met een vrije trap voor Nicator in plaats van Franeker. Frustratie alom, zowel bij spelers als de massaal meegereisde familie. De jongens van Franeker waren vastbesloten zich hierdoor niet als verliezer naar huis te laten gaan en ze bleven de kansen zoeken. Thom had een mooie kans op een doelpunt maar de bal ging net voorlangs. Zo ging het spel heen en weer, er werd gemopperd, geschopt, geduwd maar Franeker hield het hoofd erbij. Thom had nog een kans op de 1-0 maar deze bal rolde tergend langzaam tegen de paal aan, in een poging de bal alsnog  in te schieten werd hij door een speler van Nicator over de achterlijn geduwd maar nu zat een penalty er niet in.

Uiteindelijk zag de scheids zijn kans en gaf Nicator op randje strafschopgebied een vrije trap, dit leidde tot boosheid bij Franeker. In de muur werd geduwd en getrokken, er werd zelfs bijna een Franeker speler van het veld gestuurd. De leiding liet zich ook horen en de bankspelers konden niet meer blijven zitten. Gelukkig ging ook deze bal over de goal heen, zonder een beetje geluk is nog niemand kampioen geworden. Na de bijna tien minuten extra speeltijd, klonk dan toch het bevrijdende eindsignaal. Ondanks alle cadeautjes van de scheids was ook Nicator niet opgewassen tegen dit hechte team. Kampioenen, Kampioenen, ole, ole!

Zaterdag 8 december rond 12.15/12.30 wordt het kampioenschap gevierd in de kantine van de Trije.