Twan Hoek (schot)
57'

3e klasse 09

24 november 2018 12:30

Nu er week na week gewonnen wordt, slaat ook de spanning toe. Elke wedstrijd wordt steeds belangrijker. Vandaag mochten de jongens naar DTD, op papier een geduchte tegenstander.

De jongens van DTD lieten dit ook gelijk zien, al snel lag de 1-0 er in. En eigenlijk hadden zij het initiatief in de beginfase van de wedstrijd. Langzaamaan herstelde de Franeker jongens zich en wisten ze de stand gelijk te trekken. Nick maakte de 1-1 na een assist van Thom. Dit gaf weer even lucht maar het spel draaide zich nog niet om. Het ging gelijk op, een schot van ons dat naast ging, een goede redding door Bryan aan de andere kant. De 1-2 viel nog voor rust, Thom kreeg de bal van Luuk en schot hem erin. Opluchting alom.

Na rust was het toch Franeker die de dienst uitmaakte. De 1-3 waar we op hoopten werd ingeschoten door Nick nadat de bal door Luuk op de lat werd geschoten kon Gerwin de bal doortikken naar Nick en Nick schoot hem voorbij de keeper 3-1.  Nu ging het weer snel. Een corner van Luuk werd in de rebound doorgetikt door Thom naar Koen en Koen scoorde de vierde goal en deze werd uitbundig gevierd. 1-4. De 1-5 kwam van Thom na een solo vanaf de middenlijn over links en koel ingeschoten. Niet veel later scoorde Luuk de 1-6. Na een fraaie actie en eens schot dat er niet inging, kreeg Luuk de bal weer terug via Gerwin en de keeper en wist hij alsnog te scoren. DTD was echter nog niet gebroken, ondanks de stand bleven zij komen en moest Bryan nog enkele reddingen uitvoeren en bleef het oppassen geblazen. Het slotakkoord was toch voor Franeker. Twan scoorde de 1-7 en Nick schroefde de stand op naar 1-8.  Weer een fraaie overwinning.