17 november 2018 10:45

Scheidsrechter

Bart van Wijk

Onbekend

Op een stralende, maar wel koude dag begon JO13/1 vol revanchegevoelens aan de wedstrijd tegen Stiens. In de bekercompetitie was onnodig met 1-02 verloren, dus had het team iets recht te zetten. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld, echt veel kansen waren er niet. Na ongeveer 15 minuten stuurde Tieme van Marrum zijn nichtje Eline met een mooie pass de diepte in. Eline wist haar directe tegenstander uit te kappen en de bal met een uiterste krachtinspanning in het doel te werken. Even later voerde trainer/coach Niek Tiemersma zijn eerste wissel door. Rudmer kwam in het veld. Vrijwel meteen kreeg hij de bal op het middenveld in zijn bezit en begon aan een mooie solo. Dit lukt niet altijd bij Rudmer, maar deze keer wel. Met een prachtige lob rondde hij zijn aktie af. Franeker leidde met 2-0 en leek met deze tussenstand te gaan rusten. Helaas werd achterin niet adequaat genoeg ingegrepen en wist Stiens hun volledig vrijstaande spits te bereiken en werd de ruststand 2-1.

Na de rust een wedstrijd met vooral heel veel strijd. Stiens speelde wat makkelijker, maar echt gevaarlijk werd het niet. Wel moest keeper Mel Zorge nog een keer gestrekt naar de hoek. Met een mooie redding zorgde hij ervoor dat het niet gelijk werd. Halverwege de 2e helft werd Sem de Graaf diep gestuurd en met een vergelijkbare aktie als bij de eerste goal wist ook Sem te scoren. Uiteindelijk werd dit ook de eindstand. Het resultaat werd vooral gehaald door met elkaar te strijden. Het voetballende deel kan nog beter en als de spelers in de wedstrijd het niveau van de training weten te halen, belooft dit veel goeds voor het vervolg van het seizoen voor JO13/1. As. zaterdag wacht Akkrum met wie op dit moment de 6e plaats wordt gedeeld.  Worden de punten mee naar Franeker genomen?