57'
Thijs Haak (solo)

1e klasse 04

6 oktober 2018 10:30

Na nipte nederlagen tegen Blauw Wit (2-4) en St. AnnaParochie (3-4) was JO13/1 gebrand op een overwinning tegen Dronrijp, waarvan in de beker ook al met ruimte cijfers (10-0) was gewonnen.

Het begin was dan ook uitstekend. Al in de 3e minuut kopie Tieme van Marrum net naast uit een prima voorzet van nichtje Eline. Dit was de eerste kans uit een reeks van kansen die zou volgen. Na ongeveer 10 minuten besloot Timen van der Zee dat het de hoogste tijd was voor een doelpunt. Na een mooie individuele aktie schoot hij de bal in de korte hoek in de goal en bezorgde Franeker daarmee de meer dan verdiende voorsprong. Halverwege de eerste helft wist Jilles Groen uit een corner van Timen het 2e doelpunt te schoren. En nadat hij steeds de keeper van Dronrijp op zijn weg had gevonden, wist Tieme de russtand op 3-0 te zetten.

In de 2e helft was in eerste instantie het tempo te laag om Dronrijp in de problemen te brengen, maar wist Jilles toch zijn 2e goal te maken. Na een tegentreffer van Dronrijp (1-4) kreeg Franeker nieuwe energie en wist het nog twee maal te scoren. Eerst scoorde Eline met een geplaatst schot net over de keeper en daarna zorgde Thijs Haak met een uitstekende individuele aktie voor de 1-6 einduitslag. Al met al een dik verdiende overwinning.

Keeper Mel Zorge had het deze wedstrijd vooral druk met terugspeelballen. Onder leiding van Rients van der Ploeg gaf de verdediging met Niek Rombout, Abe Lemstra, Jesse Hooghiemstra en Stijn de Goede nagenoeg geen kansen weg. Het middenveld werd bezet door Thijs, Timen en Jilles. Voorin zorgden Eline, Tieme, Sem en Rudmer steeds weer voor gevaarlijke momenten voor de goal van Dronrijp. Hopelijk is de geblesseerde Jurre Scheenstra er binnenkort ook weer bij.