80'
90'

6e klasse H

8 december 2018 14:30

Het vierde van Franeker moest zaterdag afreizen naar het pittoreske Hommerts. In een winderig duel wisten de Franeker in de slotminuut de wedstrijd naar zich toe te trekken door met 2-3 te winnen.

In de eerste helft bleek het lastig te zijn voetballen voor de Franekers. Op een glad veld en geholpen door de harde wind kwam HJSC op een verdiende voorsprong na 10 minuten spelen.
Durende de eerste helft bleef HJSC druk zetten maar door oa goed keeperswerk van Taede Westra lukte het de thuisploeg niet om de voorsprong verder uit te breiden.

Hoogtepunt in de eerste helft kwam van een HJSC speler. Vanuit een hoekschop probeerde hij de bal fraai door achter het standbeeld te spelen de voorsprong te vergroten. Echter zorgde Jeroen Meinders die prima bij de tweede paal stond de bal van de lijn te werken. Mochten er nog twijfels onstaan of deze bal er wel of niet in zat, het blijkt dat HJSC beschikt van een prima VAR. Zie hieronder de beelden.

In de tweede helft nam Franeker echter het initiatief over, nu door voor de wind te spelen kon er eens worden geprobeerd om met een afstandsschot op doel te schieten. Na 10 minuten voetballen wist Sander Sikkema de bal van een meter of 30 achter de keeper te krijgen. Stand 1-1.
Na wat kansen voor beide ploegen wist Kars Zeinstra roet in het eten te gooien voor de tegenstander. Kars stoomde prima door naar voren en kom op aangeven van Tjitse Oegema de 1-2 voorsprong forceren voor Franeker.
5 minuten later stond de stand echter weer gelijk, na een zwaar onterechte strafschop kwam de stand op 2-2.

De laatste 10 minuten ging het alle kanten op. Na een verwoestende uithaal van Sander Sikkema in de extra tijd en in de 16 meter kwam de stand op 2-3. Franeker staat nu op een prima tweede plaats met twee wedstrijden minder dan de koploper Dronryp en ook 2 wedstrijden minder dan de nummer 3 Blauw Wit 7.