2 - 0

Franeker SC 1

4e klasse B

9 maart 2019 14:30

Regen, wind en hagel maakte het er afgelopen zaterdagmiddag niet makkelijker op om de wedstrijd enigszins fatsoenlijk af te werken. Desondanks moesten beide ploegen hiermee dealen en was het WTOC die hier het beste mee om wist te gaan.

Sc Franeker wist in de eerste 5 minuten twee kansen te noteren via Jan van Duijn en Edwin Hiemstra, de één kwam een teen te kort om de bal binnen te tikken en de ander wist zijn inzet gekeerd worden op de lijn. Het is na de winterstop een terugkerend probleem voor de Franekers dat de bal niet in het netje wil. En wat de heren van trainer Elmendorp niet wil lukken dat lukt de tegenstander wel in de 19e minuut was het Wierd de Vries die een niet goed verwerkte corner binnen wist te rammen, 1-0. Zoals gezegd stond er een stevige wind op het hoofdveld van Oudwoude en dit maakte het voetbal zwaar, doe hier bovenop nog een bak water wat het spelbeeldniet bevorderde. Na de levendige eerste 20 minuten werden de kansen hierna spaarzaam, zelden wisten beide ploegen te imponeren.

Na rust was het in de 50e minuut wederom WTOC wat wist te scoren, een van richting veranderd schot kwam plots voor de voeten van Jaap de Bruin en hij wist hiermee wel raad en wist Dennis Zijlstra (terug gekeerd van een blessure) voor de tweede maal deze middag te passeren. Na de snelle score in het tweede bedrijf moesten de spelers het veld voor een minuut of 5 verlaten door een enorme hagelbui. Na de gedwongen onderbreking moest Franeker in de achtervolging. Edwin Hiemstra mocht alleen op de keeper af om Franeker weer in de wedstrijd te brengen maar hij schoot de bal over het doel. Hierna kreeg Klaas Meinsma de kans om te scoren maar hij schrok van de geboden kans toen de bal niet werd weggekopt door de verdediger en dus de bal plots voor de voeten van Meinsma kwam, het schot wat volgde vloog ternauwernood naast. WTOC loerend op de counter wist aan de andere kant ook nog eenmaal gevaarlijk te worden toen een lange bal precies goed viel achter de Franeker verdediging maar ditmaal wist Dennis een zeker doelpunt te voorkomenIn de laatste 10 minuten probeerde Franeker het wel maar een doelpunt bleef uit.

Door het verlies haken de Franekers voorlopig af in de titelstrijd en moet het afrekenen met de vele kansen om die te verzilveren. Aankomend weekend speelt men thuis om 15.00 uur tegen VCR uit Rinsumageest.