4e klasse B

24 november 2018 14:30

H.M. van Dijk (KNVB)

Het was afgelopen een weekend een uitgelezen kans om de concurrentie pijn te doen. SC Franeker kreeg Foarut op visite, de nummer 10 van de competitie liet echter zien dat deze competitie geen uitgesproken favorieten kent momenteel.

Franeker wat momenteel derde staat in de 4e klasse B kon bij een eventuele overwinning goede zaken doen daar de nummer twee Rottevalle ook punten morste, een overwinning had echter niet een goede afspiegeling geweest van de wedstrijd. Het waren dan ook de gasten die na 10 minuten aftastend voetbal vanuit een corner zomaar op voorsprong kwamen, Harmen Schuitmaker mocht geheel vrijstaand bij de tweede paal binnenkoppen 0-1. De thuisploeg mocht dus direct in de achtervolging en niet veel later kwam eveneens vanuit een corner de gelijkmaker op het scorebord. Gert Rijpstra die vanuit de verdediging meegekomen was kon in de 18e minuut via een scrimmage voor de Menamer goal simpel de bal binnentikken 1-1. Het spel van beide ploegen na de opwindende start van de wedstrijd was overigens de gehele wedstrijd niet om door een ringetje te halen en vaak werd (te) snel voor de lange bal gekozen waar Foarut het meeste baat bij had. Achterin hadden de bezoekers lengte genoeg om de ballen die daar kwamen weg te werken om vervolgens zelf een aantal keren gevaarlijk te kunnen counteren. De Franeker defensie moest alle zeilen bijzetten om niet wederom op een achterstand te komen. Met een geblesseerde Johan de Vries (knie) en een niet al te fitte Rinand Post was het duidelijk dat men achterin een jasje uitgedaan had. Het was keeper Dennis Zijlstra die zaterdag een punt voor de Franekers heeft gepakt, in de eerste helft wist hij tot tweemaal toe zekere doelpunten te voorkomen. Eenmaal bleef hij goed staan nadat de spits van Foarut één op één op hem af kon stormen en de tweede belangrijke redding was een bal op de lijn nadat Foarut al aan een doelpunt dacht. Franeker kreeg in de eerste helft overigens nog wel een goede kans in de naam van Edwin Hiemstra, een afgemeten voorzet van Tseard Boorsma werd door hem prima richting doel gekopt maar keeper van Foarut had een prima reflex in huis en kon zodoende redden.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders waarbij Foarut in de eerste 20 minuten nog een aantal goede kansen wist te creëren maar ontbrak het hen aan scherpte voor de goal. In het laatste kwartier probeerde de thuisploeg nog een doelpunt te forceren maar ook zij vergaten de trekker over te halen waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Gelet op het spelbeeld had Foarut beter verdiend maar anderzijds wist de ploeg voetballend ook niet te imponeren. Franeker zal ondanks de betere ranking tevreden zijn met een punt daar de vorm er zaterdagmiddag niet was. Uiteraard is er voor hen nog niets aan de hand daar de rest van de bovenste ploegen op Birdaard na ook allemaal punten knoeiden maar zal de beleving en de wil om te winnen snel terug moeten komen.

Volgende week mogen de Franekers op bezoek in EE waar V.V. Oostergo de tegenstander zal zijn, de wedstrijd begint om 14.30 uur