89'

4e klasse B

22 september 2018 15:00

H.P. Wassenaar (KNVB)

Na een aanloop van een hoop trainingen, oefenwedstrijden en een bekerpoule werd er dit weekend eindelijk afgetrapt voor de competitie. V en V ’68 was de eerste tegenstander dit seizoen die de Franekers troffen, het was niet altijd even goed maar de 3 punten werden ondanks de Agrarische Dagen over de streep getrokken.

In V en V ’68 trof SC Franeker geen onbekende, ook de afgelopen 2 seizoenen hebben zij de degens met elkaar gekruist. In de eerste helft leek Franeker het eerste kwartier weinig te duchten zou hebben aan de bezoekers, zonder zelf overtuigend te voetballen waren de eerste speldenprikken wel degelijk voor de thuisploegHeel even dacht Tseard Boorsma dat hij alleen op de keeper af mocht stormen ware het niet dat hij werd terug gefloten wegens buitenspel. Kort hierop was het Willem van Duijn die vanaf rechts het doel onder vuur nemen, nadat hij knap werd vrijgespeeld was zijn afronding niet krachtig genoeg om de keeper te passeren. Na het eerste kwartier werden de Franekers onzorgvuldiger en begon V en V ’68 beter hun draai te vinden. In de 22e minuut leverde dit de 0-1 op. Vanaf de linkerzijde werd een prima voorzet gegeven en de geheel vrijstaande Joeke de Vries mocht de bal bij de tweede paal simpel binnentikken. Het had niet veel gescheeld of binnen 3 minuten hadden de Garijpers de voorsprong verdubbeld, Dennis Zijlstra wist echter met een uitstekende redding de 1-0 op het scorebord houden. Met deze stand zouden de ploegen ook de rust in gaan.

Na 5 minuten in de tweede helft onderweg te zijn wisten de Franekers de stand gelijk te trekken. De ingevallen Jeffrey Guertin wist vanaf rechts de bal goed voor te zetten waarna Tseard Boorsma de bal achter de sluitpost wist te schieten. Na een uur te hebben gespeeld moest V en V ’68 verder met tien man, voor de ogen van scheidsrechter Wassenaar was het Calvin Rooda die natrapte en mocht vertrekken. Franeker had dan een mannetje meer maar dit werd enige tijd niet goed benut. In de 73e minuut kwamen de gastheren dan toch op een 2-1 voorsprong welke enigszins gelukkig tot stand kwam. Een vrije trap die werd genomen door Gert Rijpstra werd door de keeper van V en V’68 niet goed beoordeeld en de bal rolde onder hem door de goal in. De bezoekers gaven het nog niet op en probeerden de Franekers onder druk te zetten, dit betekende echter ook dat er een hoop ruimte werd gelaten achterin. Edwin Hiemstra wist hier op schitterende wijze van te proviteren, in de allerlaatste minuut kreeg hij de bal via het midden aangespeeld en krulde vanaf de 16-meter lijn de bal linker bovenhoek 3-1. Door de nodige blessurebehandelingen kwamen er nog 5 minuten bij en hierin wist V en V’68 nog eenmaal te scoren, de ploeg van David Elmendorp reageerde niet adequaat op de laatste aanval van de bezoekers en zodoende wist Redmer Marra nog de 3-2 te maken. De scheidsrechter floot na deze goal snel af.

Franeker is dus begonnen met een overwinning maar er is nog wel wat te verbeteren, alhoewel de

AD ook invloed had op de selectie. Neemt niet weg dat de jongens in de tweede helft hebben laten zien om op te krabbelen na een achterstand. Volgende week speelt men een uitwedstrijd tegen Rottevalle welke begint om 14.30 uur.F