62'
Edwin Hiemstra (intikker)

4e klasse B

3 november 2018 14:30

Het was afgelopen zaterdag een drukte van belang in de toch redelijk beladen derby tussen AVC en Franeker. Temeer dat beide ploegen niet voor elkaar wilden onderdoen werd het een open wedstrijd welke Franeker in de tweede helft naar zich toe trok en zodoende als grote winnaar van het veld stapte.

In de eerst helft liet Franeker vanaf de eerste minuut zien wat hun intenties waren en zocht dan ook de aanval. Franeker combineerde aan de linkerzijde goed waardoor Tseard Boorsma weggestuurd kon worden maar zijn voorzet kon goed worden gepareerd waardoor de mogelijkheid tot scoren uitbleef. De eerste keer dat AVC de oversteek maakte naar de helft van de tegenstander was direct succesvol. De Franeker verdediging kreeg de bal niet goed weg en moest deze verwerken tot corner, het was Durk Ennema die boven iedereen uit torende en raak wist te koppen 1-0. Binnen 10 minuten wisten de Franekers de gelijkmaker te maken via een heerlijke aanval. Het was Rinand Post met een heerlijke bal op Jeffrey Guertin die over rechts kon opstomen en een perfecte voorzet wist te geven op Jan van Duijn, laatstgenoemde kopte prima raak 1-1. Hierna golfde het spel op en neer wat voor beide ploegen ook enkele kansen opleverde maar de sluitposten wisten alle kansen onschadelijk te maken. In de 35eminuut kwam Franeker dan toch op voorsprong, een vrije trap welke door Gert Rijpstra goed voor de goal werd geslingerd werd door een speler van AVC mooi binnengekopt. Franeker nam na deze voorsprong de touwtjes in handen en AVC kwam een lange tijd niet voor in het stuk. Het was dat Edwin Hiemstra vlak voor rust het vizier nog niet op scherp had staan waardoor de 1-2 tevens de ruststand was.

Na de rust bleef Franeker de bovenliggende partij en wist het na de afgekeurde goal van Tseard Boorsma in de 50e minuut na een goed uur gespeeld te hebben definitief de welbekende nekslag te geven aan de gastheren. Jeffrey die voor zijn goal in de 61e al de lat had geraakt wist dimaal wel raak te schieten. Als een echte loerende spits wist hij de laatste man de bal te ontfutselen en passeerde daarna de keeper door een schuiver in de verre hoek 1-3. AVC lag op de slachtbank en binnen een minuut was het wederom raak, een schitterende aanval door het midden kwam uit bij Jeffrey Guertin en laatst genoemde bewaarde goed het overzicht en wist de bal op een presenteerblaadje van Edwin Hiemstra te leggen welke simpel binnentikte 1-4. De wedstrijd was gespeeld al kreeg AVC nog één goede mogelijkheid, wederom was het Durk Ennema die in de lucht de baas was over iedereen maar zijn bal belande op de paal. Franeker wist de wedstrijd prima uit te voetballen en zodoende alweer een winstpartij te noteren.

Door de overwinning is men AVC nu op de ranglijst gepasseerd en hoeft men alleen Rottevalle (1 punt en FC Birdaard (2 punten)voor zich te dulden. De top vijf staat na dit weekend erg dicht op elkaar waardoor de spanning hoog is bij alle ploegen. Welke ploeg hier het best tegen bestand is zal komende weken uitwijzen. De ploeg van David Elmendorp speelt aankomende zaterdag een thuiswedstrijd tegen WTOC, deze ploeg staat 2 punten achter Franeker en dus zal ook deze wedstrijd weer een belangrijke worden. De wedstrijd start om 15.00 uur op het hoofdveld.