Inspiratieloos Franeker (za) lijdt terechte nederlaag tegen WTOC

WTOC 1

4e klasse B

10 november 2018 15:00

M. Schuurman (KNVB)

Bovenaan in de vierde klasse B staan de ploegen qua punten erg dicht bij elkaar, zodoende waren er op voorhand nog zes ploegen in de race om de eerste periode. SC Franeker boekte vorige week uit bij AVC de derde overwinning van het seizoen en ging met een ongeslagen status het duel in tegen WTOC.

De beginfase was duidelijk voor de thuisploeg. WTOC was uitermate slordig in het uitverdedigen en kwam daardoor niet van de eigen helft af. De eerste kans was dan ook voor Franeker; Gert Rijpstra stuurde Jan van Duijn de diepte in, die de bal op zijn beurt middels een sliding een fractie naast de goal wist te krijgen. Toch was het WTOC die op voorsprong kwam. Na een lange haal van de keeper troefde de spits twee verdedigers van Franeker af en ronde bekwaam af in de korte hoek, 0-1.
Daarna werd het wedstrijdbeeld steeds treuriger. Het zware veld en het fanatiek verdedigende WTOC hadden hier zeker een aandeel in, maar Franeker streed niet als collectief en te veel jongens zaten niet in de wedstrijd. Toch viel er nog een kans te noteren voor rust, echter trapte Edwin Hiemstra met links over een vanaf de achterlijn teruggelegde bal heen en bleef de score ongewijzigd.

In de tweede helft viel er ook weinig te genieten. Beide ploegen hanteerde veelvuldig de lange bal en zo kabbelde de wedstrijd voort zonder hoogtepunten. Uiteindelijk kwam er toch nog roering. Johan de Vries was na een lange bal te laat en kegelde wat onbeholpen zijn tegenstander onderuit. Deze was dusdanig ontstemd dat de leidsman hier ‘slechts’ geel voor gaf dat hij zelf tweemaal geel en dus rood kreeg voor commentaar op de leiding. Nu was de vlam in de pan en bedreigden een supporter en een speler van WTOC de scheidsrechter, die daardoor de wedstrijd voor een klein kwartier staakte.
Na de onderbreking hoopte Franeker door de man meer situatie meer grip te krijgen op de wedstrijd, maar bij de nog te nemen vrije trap van WTOC was het niet attent genoeg. Bij de tweede paal mocht een speler de bal inkoppen. In eerste instantie redde keeper Dennis Zijlstra nog, maar de rebound werd met kunst en vliegwerk binnen gewerkt, 0-2. Dit was een behoorlijke domper voor de ploeg van David Elmendorp. Toen tot overmaat van ramp ook Jeffrey Guertin nog rood kreeg door aanhoudend zijn tegenstander en de scheidsrechter te beledigen was alle hoop vervlogen.

Volgende week mag de ploeg proberen de rug te rechten tegen VCR in Rinsumageest, aanvang 14.30.