90'

4e klasse B

27 oktober 2018 15:00

T.C. v/d Bij (KNVB)

Het was afgelopen zaterdag lang niet altijd goed maar de punten zijn binnen en de concurrentie morsten wel. Ook lelijke wedstrijden dienen over de streep getrokken te worden en dat is wat Franeker wel deed. Voor de ranglijst deden de mannen ook goede zaken en staat men momenteel op een derde plaats met maar 2 punten achterstand op de koploper.

In de eerste helft was het Franeker wat als eerste kansen wist te creëren echter waren deze niet besteed aan Tseard Boorsma en Jeffrey Guertin. Tseard wist via de linkerkant het strafschopgebied in te wandelen maar de keeper was attent op zijn inzet. Jeffrey die na 3 weken blessureleed weer in de basis begon miste duidelijk nog wat wedstrijdritme toen hij zijn eerste kans kreeg, waar hij normaliter simpel weet te scoren één op één was zijn inzet nu niet krachtig genoeg en wist de keeper de bal te keren en kreeg het hierbij hulp van de paal. Aan de andere kant wisten de bezoekers ook gevaar te stichten via enkele snelle uitbraken. De eerste kans die men kreeg kwam via de linkerzijde waar vandaan een prima voorzet werd gegeven echter kwam de spits een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. Franeker was dus gewaarschuwd na 20 minuten. Voor rust kregen beide ploegen nog een uitgelezen kans om het duel open te breken maar even zo vaak wilde de bal er niet in. Dennis Zijlstra moest in actie komen nadat de spits van Kootstertille plots voor hem opdook, zijn redding was van grote klasse en zodoende hield Franeker de nul voor rust. Jeffrey mocht voor rust ook nog eenmaal aanleggen maar ook nu was de sluitman van de bezoekers de gevierde man met een keurige redding.

In de tweede helft wist Franeker dan toch het verschil te maken. In de 54e minuut was het Jan van Duijn die het net wist te vinden, hij kopte een vrije trap die door Jeffrey knap voor werd geslingerd hard en diagonaal binnen 1-0. In de 10 minuten die hierop volgden had Franeker het duel eigenlijk in het slot moeten gooien maar enkele goede mogelijkheden hiertoe werden niet verzilverd. In de laatste 20 minuten zette Kootstertille nog een aantal keren aan om de gelijkmaker te forceren maar zonder resultaat, de grootste kans spatte uiteen op de paal. Voetballend werd het er in de tweede helft niet beter op maar door de 1-0 die tot aan de laatste minuut op het scorebord bleef staan compenseerde de spanning een hoop. In de 90e minuut wist Tseard Boorsma de score uiteindelijk toch nog te verdubbelen wat voor de scorebordjournalistiek aangeeft dat Franeker een simpele 2-0 overwinning heeft geboekt. Echter de overwinning kwam niet gemakkelijk tot stand. Franeker heeft dan de excuses dat er een aantal basisspelers geblesseerd zijn en een paar nog op de weg terug zijn maar voetballend zal het wel iets beter moeten volgende week wanneer er een kleine derby op het programma staat.

De overwinning heeft ervoor gezorgd dat Franeker meedoet om de bovenste plaatsen en aankomende zaterdag treft men de nummer 2 op de ranglijst wanneer men afreist naar AVC Sexbierum. Het belooft een spannende wedstrijd te worden waar de belangen groot zijn.