Assist: Rinand Post

4e klasse B

29 september 2018 14:30

Onbekend

Het was afgelopen weekend geen straf om te voetballen en ook voor de toeschouwers was het najaarszonnetje een welkome gast. Nadat beide ploegen vorige week hun eerste wedstrijd in winst wisten om te zetten hielden zij na een boeiende wedstrijd nu beide 1 punt over aan het duel.

Vanaf de aftrap waren het de gastheren die hun intenties lieten zien. Franeker moest in de achteruit en Rottevalle zocht met volle overgave de aanval. Het eerste wapenfeit was misschien wel de allergrootste kans van de wedstrijd. Via de rechterzijde kwam de aanvaller oog in oog met Dennis Zijlstra die zijn goal klein probeerde te maken, de inzet die volgde rolde net langs de goal. Het was een waarschuwing die nog niet binnenkwam bij de Franekers, nog binnen de minuut volgde nog een kans welke maar net over vloog. In de 19e minuut was het wel raak voor Rottevalle al had het doelpunt wel afgekeurd moeten worden wegens buitenspel. Jelle Witteveen benutte deze kans koelbloedig waardoor de thuisploeg op 1-0 kwam. Vijf minuten later was het alweer raak voor de mannen uit Rottevalle, de Franeker verdediging zag er niet goed uit en Jorrit Schra verdubbelde de score 2-0. Na het offensieve eerste half uur van de gastheren kreeg Franeker meer vat op het spel en begon het druk te zetten op de tegenstander. Het was dat de grensrechter dacht dat het vlaggetjesdag was waardoor enkele veelbelovende aanvallen vroegtijdig werden afgefloten. Na een half uur te hebben gespeeld wist Willem van Duijn de aansluitingstreffer te maken. Tseard Boorsma die een erg goede wedstrijd speelde wist na een goede actie aan de linkerkant de bal voor de goal te krijgen welke dus door Willem binnen geschoten werd, 2-1. Voor rust kreeg Franeker nog twee kansjes om op gelijke hoogte te komen maar de bal wilde er nog niet in.

Na rust bleef Franeker aandringen en was het Rottevalle die niet tot nauwelijks onder de druk vandaan wist te voetballen. Edwin Hiemstra kreeg in het tweede bedrijf als eerste de kans op een doelpunt maar zijn schot vloog over. In de 55e minuut kreeg Franeker na een hoekschop tot twee keer toe de kans om doeltreffend uit te halen maar zowel Tseard als Steven Bootsma kregen het leer niet achter de doelman. Tussendoor kreeg Rottevalle nog wel een kans om de voorsprong weer uit te breiden, Dennis schatte een bal niet geheel goed in waardoor de spits aan mocht leggen maar de bal vloog voorlangs. In de 75minuut kwam Franeker dan toch op een verdiende gelijke hoogte. Rinand Post mocht via het midden opkomen en wist vervolgens Edwin Hiemstra met een goede steekbal weg te sturen, Hiemstra passeerde vervolgens eerst de keeper en schoof vervolgens simpel de bal binnen 2-2. Twee minuten na de gelijkmaker mochten de Franekers zelfs bijna op voorsprong komen. De sluitpost van Rottevalle speelde zo Edwin aan welke vervolgens de bal in één keer op de slof nam maar de bal vloog net over de goal. Een paar minuten voor tijd leek het dat de ploeg van trainer Elmendorp alsnog aan het langste eind zou gaan trekken. De ingevallen Klaas Meinsma werd op pad gestuurd met naast hem de meegelopen Edwin Hiemstra, maar voordat de bal door Meinsma gegeven kon worden stond de dienstdoende vlaggenist van Rottevalle alweer te zwaaien voor buitenspel wat ook werd overgenomen door de leidsman.

Al met al is de remise wel een reële afspiegeling van de wedstrijd, Rottevalle welke de scherpste was in de eerste 25 minuten en Franeker dat de rest van de wedstrijd de betere kansen had. Met 4 punten uit twee duels staan beide teams op een gedeelde 3e plaats. Volgende week neemt Franeker het thuis op tegen VV Marrum. Laatstgenoemde staat na twee winstpartijen bovenaan. De wedstrijd zal om 15.00 uur starten.