6 april 2019 15:00

Scheidsrechter

J. de Vries (KNVB)

Onbekend

Het was zaterdagmiddag goed vertoeven langs het hoofdveld van SC Franeker. De mannen van Elmendorp en Prins moesten het opnemen tegen VV Oostergo welke 1 punt achter hen stond. Na 90 minuten voetballen was daar eindelijk de overwinning die de ploeg nodig had.

In de eerste helft duurde het lang voordat er een kans te noteren viel, uiteindelijk was het na een half uur Tseard Boorsma die gevaar mocht stichten. Na een goede aanval haalde hij binnen het strafschopgebied uit maar de keeper van de bezoekers stond goed opgesteld en wist de bal simpel te keren. Het was de opmaat van nog een tweetal kansen voor rust waar verder weinig te beleven viel voor beide goals. Edwin Hiemstra mocht aan de linkerkant zijn geluk beproeven maar deed dit iets te gehaast waardoor zijn inzet naast het doel verdween. Net voor de theepauze mocht Rowan de Vries gevaarlijk worden na een goede actie langs zijn directe tegenstander maar ook deze kans werd niet benut.

Na de rust probeerde Franeker door te drukken om zodoende de voorsprong te forceren. Men kreeg hiervoor een handvol kansen maar lang leek het erop dat het hen niet ging lukken. Na 10 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft leek het er even op dat de voorsprong er toch kwam, Jan van Duijn mocht over rechts een goede voorzet geven welke bijna door de tegenstander tot goal werd gepromoveerd echter wist de paal het eigen doelpunt te voorkomen. In de 59e minuut kreeg Franeker tot dan toe de grootste kans, wederom Jan van Duijn was de hoofdpersoon in deze aanval. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje om binnen te tikken maar schoot jammerlijk over. Franeker voerde de druk op maar Edwin Hiemstra kwam een teen te kort om raak te schieten en Keimpe Pols kopte na een goede vrije trap de bal over het doel. Na deze kansen kwam ook Oostergo in het verhaal voor, enkele keren mochten zij voor het Franeker doel opduiken maar ook zij waren slordig in de afronding. In de 81e minuut mochten de Franekers toch gaan juichen, het was routinier Keimpe Pols die het deed voor Franeker. Hij wist raak te koppen uit een hoekschop en zodoende kwam de thuisploeg verdiend op 1-0 voorsprong. Na dit doelpunt bleven grote kansen uit en zodoende mochten er eindelijk weer eens 3 punten bijgeschreven worden.

Dat deze competitie nog alle kanten op kan zowel boven- als onderin bleek uit het feit dat de gehele top 4 verloor van de onderste ploegen. Zaak voor Franeker is om het goede gevoel mee te nemen naar Harkema Opeinde volgende week. Er gaat een volle bus supporters mee om hen te supporten.