Jan van Duijn (intikker)

4e klasse B

17 november 2018 14:30

Onbekend

Sc Franeker moest zich op 17 november revancheren na het debacle van vorige week, toen er met 0-2 werd verloren van WTOC. Dit keer moest het vlaggenschip van de zaterdagafdeling het opnemen in en tegen Rinsumageest. De club aldaar, VCR genaamd, is vaker ten prooi gevallen. Zoals in het programmaboekje stond aangegeven: wist VCR vorig seizoen tweemaal niet van de stedelingen te winnen.

De formatie van trainer Elmendorp en leider Prins trapte om 14:30 af. Onder leiding van aanvoerder Jan van Duijn was er sprake van een voortvarende start. Nog voordat het publiek een plekje in de zon had opgezocht, schoot Jan de bal tegen de touwen. Hij deed dit vanaf de rechterkant van de goal. Keeper Smidt van VCR wist geen raad met het listige afronden van Van Duijn. Wie dacht dat dit een begin van een walk-over zou worden zat fout. Toen aan de zijlijn de nieuwsberichten over de Sinterklaasintocht werden besproken meende Rinand Post ook voor Sinterklaas te moeten spelen. Bij een onhandige actie waarbij hij poogde de aanvaller uit te kappen, bracht hij de speler van VCR in stelling om de gelijkmaker te maken. Aanvoerder Anton Prins schoot in de elfde minuut de bal achter Dennis Zijlstra. Franeker, dat zichtbaar geraakt was door de snelle gelijkmaker, raakte de draad kwijt. Het was dan ook een kwestie van tijd eer VCR de leiding zou nemen. In de 18e minuut was het Ane Jan Schat die voor de 2-1 zorgde. Toen de scheids floot voor de rust, moesten de 22 makkers hun geraas even 15 minuten staken.

Na de thee gingen beide elftallen weer fris de wei in. Een speler bij Franeker moest de strijd na 20 minuten opgeven, in de 65ste minuut kwam Tseard Boorsma ongelukkig in botsing met de keeper van VCR. Zowel Hidde als Tseard hadden de wenkbrauw open. Dat leider Renze Prins met zijn timmermansoog eens naar de opticien moet is duidelijk, volgens hem moest de wenkbrauw van Tseard met 10 tot 12 hechtingen geheeld worden, dokter Prins had echter geen gelijk, 4 hechtingen waren voldoende. Na een oponthoud van 10 minuten ging de wedstrijd verder. Keimpe Pols moet nadrukkelijk gecomplimenteerd worden met zijn spel in de tweede helft. Hij zorgde met de uitstekend invallende Chris Outhuijse voor nieuw elan in de ploeg. Er moest dan ook een flinke klus geklaard worden, namelijk twee keer scoren in 25 minuten. Franeker moest nu niet meer keeper Smidt op de proef stellen maar spits Melle Hendrik Wielinga. Melle moest ondanks zijn sterke keepen toch twee keer vissen. Keimpe Pols kopte een uitstekende vrije trap van Willem van Duijn raak. Het stond weer gelijk! Nu was het zaak om alsnog de winnende te forceren. Wie vaker in zo’n situatie heeft gezeten is oud - spits en huidig leider van Zaterdag 1 Renze Prins. Als we voetbalnoord mogen geloven heeft hij meer dan 140 keer gescoord. Dat TOR-instinct heeft hij overgedragen op zijn protegé, want het was de onvolprezen Jan van Duijn die in de blessuretijd de 2-3 maakte. Wederom op aangeven van Wimpie van Duijn kopte de man of the match de bal tegen de touwen.

De Franekers gingen als derde op de ranglijst terug naar de hoofdstad van de Waadhoeke, dit in de wetenschap dat ze op 5 en 1 punten achterstand staat op respectievelijk Birdaard en Rottevalle. Volgende week staat de Foarut op het menu, dit duel begint om 14:30 uur. Wij hopen u weer te mogen begroeten op de Hertog van Saxenlaan, extra bijzonder is dat u nu Rinand Post kunt zien glunderen in plaats van blunderen, de insider weet waarom.