Assist: Leon Slagter

5e klasse E

27 oktober 2018 14:30

Wirdum 27 oktober 2018,

Na een pauze van drie weken dankzij afgelastingen was het weer zover Franeker 3 mocht de wei weer in. Met veel wijzigingen in het elftal begon Franeker de eerste helft niet super aan de wedstrijd. Na een dekkingsfout achterin wist WWS de 1-0 te maken. Verder gaven de Franekers de eerste helft niet veel kansen weg alleen wist men zelf bijna niet te creëren. In de rust werd dan ook het nodige omgezet. De opstelling ging van een 4-5-1 naar een 4-4-2 met de hoop op die manier meer kansen te creëren. De tweede helft begon en de tactische omzetting bleek te werken. Franeker werd steeds gevaarlijker en na een goede aanval wist Henk, Erin te vinden die de bal erin schoot. 1-1. Na deze 1-1 kreeg Erin paar minuten later nog een grote kans op ongeveer dezelfde plek alleen wist hij deze helaas niet te verzilveren. WWS wist hierna nog een paar grote kansen te creëren maar door goed keeperswerk van Bas en verdediging bleef de 1-1 staan. Dit loonde vervolgens want Leon wist Erin weer in stelling te brengen die netjes wist af te ronden. Stand 1-2. Franeker kreeg nog enkele kansen maar WWS wist vlak voor tijd nog te scoren. Bas probeerde een bal vanuit de corner te vangen en de spits van WWS schoot binnen. Toen de goal viel kwam er protest van Franeker kant dat de bal uit de handen zou zijn getikt. De scheidsrechter begon wat te twijfelen en werd er door Henk op geattendeerd dat ie anders even met de grensrechter moest overleggen. Na dit overleg werd de goal afgekeurd en wist Franeker de 1-2 eindstand te verdedigen, waardoor de drie punten mee konden naar Franeker. Volgende week wacht de wedstrijd tegen Wardy.