Franeker SC 3

5e klasse E

8 december 2018 14:00

Leeuwarden 8 december,
Na een weekendje rust door de afmelding van Beetgum staat de een na laatste wedstrijd van 2018 op het programma. De op papier altijd lastige uitwedstrijd tegen Lions uit Leeuwarden. De wedstrijd begint en Franeker schiet uit de start blokken. Spelverdelers Henk en Colin geven de een na de andere mooie bal. Deze konden echter net niet worden afgemaakt, maar Franeker bleef aandringen. Na een mooie bal van Henk op Ron kan laastgenoemde binnentikken 0-1. Dit brak de ban en voor we het wisten had Erin er alweer 2 inliggen. Beide op aangeven van Henk 0-2 en 0-3. Franeker kreeg nog een paar goede kansen maar Lolke en Erwin wisten deze niet te verzilveren. Het was rust en Franeker zat op rozen. Het was nu zaak om te blijven voetballen. Tweede helft begint en Franeker begint weer scherp. Na een goede bal van Colin weet Leon de keeper door zijn poortje te verschalken. Een minuut na de hervatting komt de stand dan ook op 0-4. Franeker bleef maar doorgaan. Eigenlijk een wonder dat er nog geen dubbele cijfers op het bord staan. Ron weet vervolgens op aangeven van Leon af te ronden. 0-5. Erin heeft het slotakkoord. Op aangeven van Colin probeert hij het van afstand. Deze gaat er vervolgens nog binnenkant paal in. 0-6 en tevens de eindstand.  Volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar thuis tegen Marrum, hopelijk weten we 2018 dan goed af te sluiten.