5e klasse E

23 maart 2019 15:00

Bart van Wijk

Franeker 23 maart,

Nadat Franeker 3 de laatste twee wedstrijden niet wist te winnen was het  vandaag zaak om weer eens 3 punten te pakken met een op papier makkelijke wedstrijd tegen hekkensluiter Minnertsga. Op papier makkelijk want de uitwedstrijd eerder dit seizoen eindigde gelijk en daar was Franeker ook nog goed weggekomen. Franeker begon voortvarend aan de wedstrijd. Henk schoot van een meter of dertig de bal gevaarlijk langs de keeper. Jammer had de keeper van Minnertsga veel geluk en werd hij gered door beide palen. Franeker bleef aandringen en Minnertsga kwam er eigenlijk amper gevaarlijk uit. Franeker kreeg loon naar werken. Na een goede bal van Leon op Rinze, wist laatst genoemde de bal langs de keeper te prikken. 1-0. Na deze goal was het al snel weer raak. Dit keer wist Leon het netje te vinden na een mooie bal van Henk. Minnertsga werd één keer echt gevaarlijk. De spits van Minnertsga wist de bal knap te volleren op de goal van keeper Bas Kliffen. Alleen Bas lette goed op en wist prachtig te keren. Franeker kreeg nog enkele kansjes alleen gingen deze er niet in. Zo stond het bij rust 2-0. Tweede helft begon en Franeker ging verder met waar ze de eerste helft mee waren geindigd. Franeker domineerde het spel de eerste 20 minuten van de tweede helft volledig en wist veel kansen te creëren. Als snel was het raak via Rinze Span. Deze ontving een bal van Dirk en wist keurig af te drukken. 3-0. Voor Rinze het perfecte moment voor een wissel na het scoren van twee doelpunten. Ron kwam voor hem in het veld. Diezelfde Ron wist overigens na een paar minuten ook al raak te schieten. Na een mooie bal van Henk wist Ron af te drukken en de 4-0 op het scorebord te zetten. Minnertsga kwam er tot dan toe niet aan te pas. Ze kregen echter een cadeautje in de vorm van een penalty na een iets te laat getimede sliding van Dirk. Minnertsga wist deze te benutten en de 4-1. Op het scorebord te zetten. Diezelfde Dirk kon een paar minuten zijn foutje goed maken. Na een solo van Lolke van linksback naar linksvoor wist hij Dirk te bedienen. Dirk wist helaas de kans niet te verzilveren. Franeker kwam er nog een aantal keer gevaarlijk dichtbij alleen wisten ze de voorsprong niet verder uit te bouwen en zo eindigde de wedstrijd in een knappe 4-1 overwinning. Dit was gezien het spelbeeld zeker niet onverdiend. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen de Leeuwarder Zwaluwen. Hopelijk weet Sc Franeker 3 deze ook winnend af te sluiten om zo toch nog zicht te houden op de bovenste plekken.