Rinze Span (schot)
Assist: Niels Krikke

5e klasse E

6 april 2019 12:00

Na een teleurstellend wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen dat we ongelukkig verloren met 1-0, terwijl wij de betere kansen kregen mochten we vandaag om 12.00u in Beetgum aantreden tegen het prestatiegerichte 2de elftal van VV Beetgum waar we thuis eenvoudig met 5-1 van hadden gewonnen.

In Beetgum gearriveerd kwamen we er achter dat het veld er bij lag als een hobbelveld met in beide 5 metergebieden weinig gras te bekennen. Dus moesten we rekening mee houden dat de ballen alle kanten konden opstuiten. Daardoor was goed voetbal bijna onmogelijk en was het op voorhand de vraag wie er het beste met deze veldomstandigheden kon omgaan.

Om stipt 11.56u floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en het was al gauw duidelijk dat beide ploegen veel moeite hadden met het veld, want het combineren liep voor geen meter. Op een schot na dat gelukkig net naast het Franeker doel ging was het voor de neutrale toeschouwer een slaapverwekkende vertoning. Dus kon de 2de helft alleen maar beter gaan.

In de 2de helft kwamen we iets beter in het spel en na zo’n 5 minuten kon Rinze de ban breken door van dichtbij te scoren. Daarna bleef de wedstrijd wat doorkabbelen en werd Beetgum nog 1 keer gevaarlijk met een vrije trap die door Henk voor de lijn werd gestopt bij de paal. Ook wij kregen nog wat kansen, maar wij waren niet scherp genoeg om nog een doelpunt te maken en bleef het bij 1-0 en konden we weer 3 punten bijschrijven.

Aankomende weekend zijn we vrij en zaterdag 20 april om 14:45u mogen we de inhaalwedstrijd thuis spelen tegen het 3de van AVC mits zij dit keer wel een team op de been kunnen krijgen voor deze streekderby. Dus dat wordt waarschijnlijk een mooie wedstrijd dat beide ploegen willen winnen met in het achterhoofd de 3-2 nederlaag in Sexbierum.