5e klasse E

16 februari 2019 12:15

Onbekend

Ouwe syl 16-02-2019
Na 4 weken geen wedstrijd gehad te hebben mocht Franeker 3 om 12.15u in Oudebildtzijl aantreden tegen de plaatselijke trots Ouwe Syl 2. Thuis hadden wij moeizaam op onze kunstgrasveld met 1-0 gewonnen en nu mochten we aantreden op een veld wat denk ik vooral voor Ouwe Syl een voordeel kon opleveren. Aangezien het veld er niet heel mooi bij lag.

De eerste helft was vooral een wedstrijd op het middenveld waarbij er van beide kanten nauwelijks kansen te noteren was en mochten de keepers blij zijn dat er een aangenaam weer was en met een lekker zonnetje, zodat zij het niet koud kregen. Al waren de spaarzame kansen van beide kanten wel meteen heel gevaarlijk. Zo kreeg Ouwe Syl de kans om in het 5 metergebied vrij uit te halen, maar Bas kon na een knappe redding in 2de instantie de bal klemvast krijgen. De enige kans die wij kregen was meteen raak na een mooie pass van onze super sub Siemen werd Leon 1 op 1 op de keeper afgestuurd en hij ronde beheerst af en kwamen we uit het niets op 1-0. Daarna kreeg Ouwe Syl een vergelijkbare kans en deze werd helaas voor ons ook beheerst afgerond en daarbij was de wedstrijd weer in evenwicht en was 1-1 de ruststand.

In de 2de helft begonnen wij wat beter te voetballen in de wetenschap dat als we zouden verliezen voor straf met z’n allen door het geprepareerde ijsbaan vol met water zouden moeten gaan zwemmen.

Na een mooie aanval kon Siemen van dichtbij inkoppen en kwamen we op een 1-2 voorsprong. Daardoor werd Ouwe Syl wakker geschud en waren wij daarna alleen nog maar instaat om tegen te houden. Ook een factor was dat de zon zo scheen dat een speler van Ouwe Syl dacht dat hij wel even van een meter of 50 op doel kon schieten en aangezien onze keeper Bas een beetje verblind was door de zon ging de bal gelukkig net over het doel heen, maar dat was wel even schrikken.

Ook liet Henk zien dat hij een alleskunner is door ook verdedigend zijn mannetje te staan door na een subtiel balletje van de spits van Ouwe Syl dat over onze keeper Bas ging nog net met zijn voet de bal voor de doellijn over het doel te schieten. Ook werd de luchtmacht van Ouwe Syl vaak in stelling gebracht bij corners, maar dat leverde weinig gevaar op doordat de verdediging goed stond.

Uiteindelijk na zo’n 85 minuten spelen sloeg het noodlot toe en kon de spits van Ouwe Syl van dichtbij de bal in het doel schieten en kwamen ze op 2-2 en niet veel later vond de scheidsrechter het genoeg en floot hij af en moesten beide teams tevreden zijn met een punt. Wat gezien het spelbeeld zeker niet onverdiend was.

Aankomende zaterdag zijn we weer vrij, maar op 2 maart om 15.00u mogen we thuis tegen de koploper Wykels Hallum 4 spelen en dan zullen we allemaal uit een ander vaatje moeten tappen als  we de 3 punten in Franeker willen houden.