Assist: Leon Slagter

5e klasse E

10 november 2018 12:00

Sexbierum 10 november 2018,

Na een reeks van drie overwinningen was het aan Franeker 3 om deze reeks voort te zetten. Tegenstander AVC 3 dat met 9 punten even hoog staat als Franeker. Een echte test voor Franeker 3 dus. De eerste helft gaat van start en Franeker heeft in het begin het betere van het spel, veel balbezit alleen geen kansen. Het is echter een speler van AVC die de eerste goal maakt. Met een mooi afstandschot ziet keeper Bas Kliffen de bal via de onderkant van de lat achter zich verdwijnen. 1-0. Franeker leek nog niet helemaal van de schrik bekomen want binnen 5 minuten lag de tweede goal van AVC erin. Nadat de rechtsbuiten van AVC de bal wat fortuinlijk mee krijgt op de rechterkant weet ie net voor de achterlijn de bal voor te zetten in de voeten van de vrijstaande spits. 2-0. Als reactie hierop zette Franeker tijdens de eerste helft het eventjes om met resultaat want het was Jente Terpstra die Erin van Duijneveld diep wist te sturen en met een mooi schot de keeper wist te passeren. 2-1. Franeker was nog niet klaar en nog net voor de rust wist Franeker de 2-2 te maken. Na goed verdedigend werk van Franeker kwam de bal bij Leon Slagter, die de bal door de benen van de verdediger bij Erin wist te krijgen. Erin die het scoren nog niet was verleerd drukte dodelijk af. 2-2. De tweede helft begint en het spelbeeld veranderd niet echt. Franeker veel aan de bal maar net als in de eerste 15 minuten van de eerste helft weten de Franekers niet echt een kans te creëren. Het was dan ook AVC dat daarna een paar keer er gevaarlijk doorheen kwam met resultaat want het leidde uiteindelijk tot een doelpunt. 3-2. Franeker wist hierna de schade niet meer te repareren en zag de goede reeks van drie wedstrijden ongeslagen sneuvelen. Aanstaande zaterdag wacht de thuis wedstrijd tegen Leovardia dat met zes punten net onder Franeker staat. Het is aan Franeker om zich te herpakken.