5e klasse E

3 november 2018 15:00

Onbekend

Franeker 3 november,

Na de winst partij vorige week in Wirdum tegen WWS stond nu de thuiswedstrijd tegen Wardy op het schema. Na een valse start te hebben beleefd met de nederlaag tegen Wykels Hallum is Franeker bezig met een goede reeks waarin al twee wedstrijden op rij werden gewonnnen. Het was dan ook zaak om die reeks voort te zetten. Franeker kwam alleen al vroeg in de eerste helft op achterstand na slap verdedigen. 0-1. Na deze goal bleef Franeker slordig maar werd het wel gevaarlijker. Uit een vrije trap van Henk wist Niels te scoren en maakte het net voor rust 1-1. In de rust werd het nodige omgezet om zo meer kansen te kunnen creëren. Dit betaalde zich uit nadat een strakke bal van Henk voor de goal wat ongelukkig werd binnengewerkt door een speler van Wardy. 2-1. Het was nu zaak om deze voorsprong vast te houden dan wel uit te breiden. Het was echter Wardy dat reageerde uit de counter en de 2-2 op het scorebord wist te zetten. Vervolgens werd Franeker weer gevaarlijker en was het na goed combinatiespel Dave die Lolke diep stuurde. Die zag Dirk diep gaan bij de eerste paal en probeerde op dertig meter van de goal een diepe bal te geven.  Deze bal werd wat te hard geraakt en belande vervolgens over de keeper in de goal 3-2. Vervolgens kwam Wardy terug. Vrije trap die van richting veranderde op het hoofd van Bertus vloog erin 3-3. Franeker bleef niet bij de pakken neer zitten en werd gevaarlijker met de minuut. Uiteindelijk loonde dit en kwam in de zestien Henk aan de bal die beheerst binnenschoot en zo de 4-3 maakte. Franeker bleef vervolgens georganiseerd voetballen en zorgde ervoor dat de 4-3 de eindstand bleef. Volgende week de uitwedstrijd tegen AVC. Aan de Franekers om de goede reeks te kunnen voorzetten.