... (penalty)

5e klasse E

24 november 2018 14:30

Minnertsga 24-11-2018,

Na een week rust te hebben gehad was het voor Franeker 3 weer zover, er mocht weer gevoetbald worden. Na de verliespartij in Sexbierum tegen AVC was het aan Franeker om zich vandaag weer te herpakken. Tegenstander vandaag Minnertsga 3. De wedstrijd begint en de defensieve organisatie van Franeker staat stevig, de bal gaat goed rond alleen word er niks gecreërd. Na beetje miscommunicatie tijdens een wissel aan Franeker kant komt de spits van Minnertsga aan de bal, komt voorbij Bertus en lijkt één op één te komen met de keeper alleen Bertus trekt aan de noodrem. Penalty voor Minnertsga. De penalty wordt benut en de Franekers staan 1-0 achter. Voor de rest van de helft gebeurt er niet  veel en de ruststand is dan ook 1-0.
De tweede helft begint en Franeker schiet uit de startblokken. Ze komen steeds dichter en dichterbij de de goal van Minnertsga. Op een gegeven ogenblik krijgt Franeker op een meter of dertig een vrije trap rechts  van de goal. Lolke zet de bal voor die via Mark het doel in wordt gewerkt. 1-1. Vervolgens werd Minnertsga gevaarlijk met een aantal schoten. Gevaarlijkste kans van Minnertsga was een schot van een meter of 20 op de paal.  Jente kreeg vervolgens vanuit een counter een één op één kans, helaas reageerde de keeper knap op Jente zijn inzet en keerde deze. Hier bleef het bij. Eindstand 1-1. Volgende week word er twee keer gevoetbald. Woensdag speelt Franeker uit in Leeuwarden tegen Leovardia om 19 uur. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Beetgum op het programma. Aan de Franekers om zes punten te pakken.
Man of the Match: Mark de Vries