Sterke teamprestatie SC Franeker JO10-2 leidt tot uitzege op Blauw Wit '34 JO10-2

Blauw Wit '34 JO10-2

-

Franeker SC JO10-2

1e klasse 08

29 september 2018 11:00

Onbekend

De wedstrijd tegen BLauw Wit '34 JO10-2 was zaterdag 29 september 2018 een genot voor het oog van de meegereisde Franeker supporters. Vanaf het beginsignaal werd er door alle spelers van SC Franeker JO10-2 een voorbeeldige inzet getoond en van daaruit werden er mooie aanvallen op de mat gelegd en zorgden individuele acties voor verrassing bij de tegenstander. Na een voorsprong bij rust werd er uiteindelijk met twee doelpunten verschil gewonnen van deze sterke tegenstander.

Franeker startte met een slimmigheidje, want voor keeper Thijs Russchen  werden er drie verdedigers opgesteld (links Matthijs Groot, midden Dino Stoelwinder, rechts Ridzert van Abbema) met daarvoor twee middenvelders (links Tianne Zuidema en rechts Max Bosma). David de Vries en Jesse Loonstra begonnen aan de kant, maar werden na vier en acht minuten in het veld gebracht. Daarna werd er om de vier minuten een speler gewisseld. De bedoeling was om de sterke aanval van Blauw Wit op te vangen en via de tegenstoot zelf kansen te creeeren. Dit had Blauw Wit duidelijk niet verwacht en Franeker kreeg al gauw twee kansen om zelf de score te openen (schot net naast en redding keeper).
Gelijk daarna liet Blauw Wit zien dat ze een sterk eerste klasse team zijn en via hun keeper kwam de bal bij de aanvoerder die de bal na een soort van een-tweetje terugkreeg en de Leeuwarders op voorsprong zette. Dat was voor de Franekers slechts een kleine teleurstelling want vanaf de aftrap schoot Dino Stoelwinder de bal gelijk in het doel en stond het alweer gelijk! Kort daarna kwam Franeker zelfs op voorsprong nadat van achteruit Ridzert de bal passte op Max die goed doorzette en de bal vanaf rechts voorzette op Jesse die in de draai met zijn linkerbeen de keeper tegendraads verrasste. Matthijs en Tianne zaten ook vandaag weer goed op de bal en lieten de tegenstanders niet voorbij komen. Gebeurde dat al een keer, dan stond Thijs paraat om de bal te keren. De spelhervattingen van achter uit werden het grootste deel van de wedstrijd goed gedaan, waarbij vooral David met zijn overzicht en zuivere en strakke passes van grote waarde was!

In de tweede helft gaven de Franekers nog steeds goed tegenstand en werd de voorsprong zelfs verder uitgebreid. Na weer een afgeslagen aanval schoof David mee naar voren en via een dieptepass van Matthijs op Dino, legde deze de bal terug alwaar David even over de middenlijn de bal onhoudbaar in het Leeuwarder doel schoot. Ook het doelpunt van Tianne was het resultaat van een mooie aanval over drie schijven (Matthijs van achteruit- Max over het middenveld- Dino die teruglegde- Tianne die overtuigend binnenschoot).
Het laatste deel van de wedstrijd was wat moeizamer en zaten een aantal spelers er doorheen. Dit resulteerde in minder goed opletten en terugverdedigen waardoor Blauw Wit '34 nog terugkwam tot twee doelpunten verschil. Verder liet SC Franeker JO10-2 het niet komen en een dik verdiende overwinning werd trots gevierd door spelers en supporters!

Volgende week wacht SJO Bergum BCV Combinatie JO10-1 en bij deze thuiswedstrijd kunnen de spelers opnieuw vol aan de bak.