37'
45'

Groep 1 01

20 oktober 2018 9:00

De verwachtingen waren enigzins optimistisch voor SC Franeker JO10-2 in de bekerwedstrijd tegen SC Bolsward JO10-2 afgelopen zaterdag 20 oktober. Na 12 minuten was het echter al bijna onbegonnen werk om de opgelopen 3-0 achterstand nog om te kunnen buigen in een overwinning of gelijke stand (waarna een penalty-serie nodig was geweest om de winnaar aan te wijzen). Na de snelle achterstand scoorden beide teams nog viermaal waarbij Franeker constant eerst scoorde, maar binnen enkele minuten gelijk weer een tegentreffer moest incasseren en het verschil niet kleiner werd dan twee doelpunten.

De spelers van SC Franeker JO10-2 hadden de laatste weken al een aantal spannende wedstrijden gespeeld tegen gelijkwaardige tegenstanders met wisselend succes. Het verschil van vandaag zat hem in het net iets feller de duels ingaan door de Bolswarders en het moeizamere samenspel bij de Franekers. De ruimte tussen verdediging en aanval was vaak te groot en hierdoor kon men moeizamer een lopende aanval op zetten. Ook moet vermeld dat de keeper van SC Bolsward JO10-2 een sterke wedstrijd keepte en zekere treffers uit zijn doel ranselde...
Een sterke eigenschap van dit Franeker team is echter het niet opgeven en hierdoor bleef het geloof bij leiding en spelers aanwezig dat er nog steeds gewonnen kon worden.  Halverwege de tweede helft leek SC Bolsward toch wat nerveus te worden nadat de lat voorkwam dat de geel-blauwen de aansluitingstreffer zouden maken. Maar in de tegenaanval scoorde de thuisploeg de voor hen bevrijdende treffer en kon Franeker niet opnieuw een vuist maken om alsnog langszij te komen.

Teleurstelling dus bij SC Franeker JO10-2 en supporters dat het bekeravontuur niet nog een ronde langer zou duren, maar toch ook wel weer een trots gevoel dat dit team (acht spelers vanuit zes verschillende teams vorig seizoen, spelende toen in de tweede en derde klasse) het al zo goed doet in de eerste klasse. Er wachten komende weken nog zes wedstrijden waarin nog veel geleerd kan worden, maar waarin wel elke keer voor de winst zal worden gestreden.

Zaterdag a.s. staat de thuiswedstrijd tegen LAC Frisia JO10-2 op het programma waarin het eerste fluitsignaal om 10.00 uur zal klinken op veld D.