JO12-1 knalt uit de startblokken tegen koploper GAVC JO12-1

0 - 6

Franeker SC JO12-1

2e klasse 10

9 maart 2019 10:30

Zaterdag 9 maart was het eindelijk zo ver.. .. de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie! Nadat er al twee wedstrijden waren afgelast konden de jongens eindelijk weer een wedstrijd spelen. De jongens hadden er echt zin in en de coaches ook!

We mochten afreizen naar Grou waar het erg fris was door de harde wind. GAVC had de vorige wedstrijden al zelfvertrouwen getankt door twee keer te winnen en stond op de eerste plek met een doelsaldo van 20 vóór en één tegen.

De Franeker jongens begonnen de wedstrijd met de vaste opstelling. Er werd vanaf het begin van de wedstrijd echt heel goed samengewerkt. Door goed samenspel van de middenspelers Melvin en Jort kon Thymo al vrij vlot mooi diep met de bal weglopen en het keurig afronden door de eerste goal te scoren! Prachtig!

Dit is een mooi begin van de wedstrijd. De jongens zitten vol passie en weten elkaar goed te motiveren.

Het blijkt erg lastig voetballen met de harde wind die zijwaarts over het veld gaat. Maar de jongens zetten door en na een 20 minuten gespeeld te hebben loopt Jorrit uit en weet hij de bal naar Finn te spelen die prachtig voor het goal vrij staat en weet te scoren! Het is al 0-2.

GAVC probeert in te lopen maar door de goede verdediging van Diede en Sil slaagt het GAVC er niet in om richting het doel te komen. Net voor rust komt GAVC er goed uit en heeft een mooi schot, maar keeper Ché weet de bal goed tegen te houden.

Met een stand van 0-2 wordt de rust ingegaan.

Even bijkomen en tijd voor een goed gesprek met de coaches Jildert en Haye wordt de winnende tactiek voor de tweede helft doorgenomen.

Helaas kan Sil niet meer spelen wegens een blessure maar hij helpt Jildert en Haye heel goed om zijn teamgenoten aan te moedigen!

Direct na rust heeft Jort een mooie kans, hij heeft een prachtig schot maar helaas net op de lat. Even later heeft Franeker een corner waarbij Jort een mooi schot geeft op Jorrit. Jorrit draait zich om en via zijn heup schiet de bal het goal in! Het is al 0-3.

Deze voorsprong geeft de jongens een enorme boost en ze gaan enthousiast verder. Melvin weet vervolgens mooi uit te lopen en kan rechtstreeks via een prachtig schot de 0-4 scoren.

De verdedigers Levi en Jurre weten goed het pad schoon te houden want GAVC komt bijna niet aan bod om een schot te kunnen maken.

Even later is het al 0-5 want ook Jorrit weet via een mooi schot de goal te vinden.

Maar daar komt GAVC aan, door de verdediging heen met een prachtig schot, net op de lat.  Het blijft 0-5.

Tot aan de laatste minuten aan toe gaan de jongens door. Thymo weet nog de 0-6 te maken door een mooie voorzet van Melvin.

Wat hebben de jongens een mooie wedstrijd samen gespeeld, goed geluisterd naar de coaches Jildert en Haye die erg enthousiast waren!

Gefeliciteerd allemaal met deze top overwinning!