SC Franeker JO 12-1 laat de punten in Heerenveen

8 - 2

Franeker SC JO12-1

2e klasse 10

13 april 2019 10:00

Zaterdag 13 april was het weer zover. De mannen van JO12-1 hadden een belangrijke wedstrijd op het programma. Samen met VV Heerenveen 12-2 delen ze de eerste plek in de competitie.

Met uitzicht op het Abe Lenstra Stadion, voor de echte Heerenveen fans een mooie steun in de rug, voor de Cambuur fans onder ons een extra motivatie om te willen winnen. Echter, de wedstrijd begon rommelig. De jongens van Heerenveen kwamen fel uit de startblokken, vele aanvallen achter elkaar. Onze jongens moesten erg wennen aan het smalle veld en lieten zich wat overdonderen. Che was lekker aan het keepen en had de ene redding na de andere.

Opeens was er een mooie aanval van SC Franeker, helaas ging het schot van Jorrit net naast. Na wederom een aanval van Heerenveen, kwam dan toch de achterstand: 1-0 voor Heerenveen….

Na de time-out begon Franeker wat feller te voetballen. Er werd beter verdedigd en meer samengespeeld. Helaas viel toch de 2-0 voor Heerenveen. Na een vrije trap van Heerenveen viel vlak voor rust ook nog de 3-0.

Na de rust begon Franeker mooi. Via Thymo werd de bal veroverd en passte naar Jort. Jort ging voor de aanval en gaf een mooie bal aan Jorrit, die het prachtig afrondde 3-1! De jongens kregen weer moed.

Levi stroopte de mouwen op en was lekker aan verdedigen. Jurre zorgde ervoor dat er een aanval werd opgezet, Melvin gebruikte zijn snelheid rechtsvoor en Diede en Finn werkten de bal weg als laatste man. Helaas vielen er opeens met een beetje geluk de 4-1 en 5-1. Toch kwamen er meer kansen voor Franeker, Jort nam een corner en Jorrit werkte deze mooi naar binnen.

VV Heerenveen was vandaag te sterk, speelde goed over en ging er uiteindelijk met de buit vandoor. De eindstand werd 8-2. Helaas….de 2e helft was wel een stuk beter. We ontvangen eind mei              VV Heerenveen thuis, dan gaan we voor revanche! eernveen thuis