... (schot)

2e klasse 11

16 februari 2019 11:15

Freddy Leistra

Vandaag treden de jongens aan met twee leenspelers, Eline en Timen aangezien er wat afmeldingen waren voor deze wedstrijd. Franeker neemt gelijk het initiatief in de wedstrijd en dit levert al snel gevaar op.

Luuk weet het eerste doelpunt te scoren en de 1-0 staat op het bord. Dan lijkt het snel te gaan maar Jurre treft de lat en Nick zijn schot mist de goal. Mads kan de 2-0 wel scoren na diverse knappe passeerbewegingen speelt hij de verdediging van Nicator zoek. Hoewel de hele eerste helft op de kant van Nicator wordt gevoetbald stagneren de doelpunten wat. Ondanks het overwicht wordt er onrustig en gehaast gevoetbald waardoor veel balverlies word geleden. De jongens herstellen dit ook steeds weer snel en zo wordt een nieuwe aanval opgezet. Een schot van Luuk gaat voorlangs maar Nick staat precies goed opgesteld om de 3-0 er in te tikken. Voor rust kunnen de jongens er nog 4-0 van maken. Thom speelt de bal naar Rico en deze rond prima af. Met deze stand kunnen ze de tweede helft met vertrouwen tegemoet zien.

Normaal is dit de betere helft van de jongens maar vandaag gaat het allemaal een beetje anders. Mads kan al wel snel de 5-0 maken maar Nicator geeft deze helft meer tegengas. Hun lange speler voorin kan toch steeds door onze linies heen komen en dit levert de nodige spanning op in het spel. Hoewel de marge best ruim is, is dit in het spel niet terug te zien. Er wordt wat in het veld gewisseld, Luuckwisselt met Jack, die vanuit de verdediging ineens in de spits speelt. De eerste de beste kans die hij krijgt knalt hij er lekker hard in 6-0! Franeker vond het zo wel prima. Nicator zette nog even aan en wist nog twee keer te scoren maar de wedstrijd was gespeeld. 6-2 eindstand.