FC Burgum JO10-2

1e klasse 06

11 mei 2019 10:00

Tseard Boorsma

De laatste thuiswedstrijd van SC Franeker JO10-2 in de voorjaarscompetitie 2019 werd een knappe 3-0 overwinning op SJO Bergum BCV Combinatie JO10-2. De uitwedstrijd eindigde in een 4-4 gelijkspel en ook deze wedstrijd was vrij gelijkwaardig. De winst van de Franekers zat hem vooral in de combinatie strijdlust en goed samenspelen.

SC Franeker JO10-2 miste vandaag linksachter Matthijs Groot (niet fit) en zijn plaats werd door Tianne Zuidema sterk waargenomen. Franeker was sowieso bij balverlies gelijk fel om de bal weer terug te veroveren en zelf weer nieuwe aanvallen op te zetten. Veel combinaties gingen via Ridzert van Abbema op rechts naar Dino Stoelwinder (mid-mid) of naar Max Bosma (rechtsvoor) en over links via Tianne naar Dino of naar David de Vries of Jesse Loonstra (linksvoor). Keeper Thijs Russchen kon bij spelhervattingen of via een terugspeelbal met een lange bal direct de aanvallers bereiken waardoor SC Franeker gelijk weer dreigend werd. Tegen de wind in kon halverwege de eerste helft de 1-0 worden genoteerd nadat Jesse de bal bij bij David kreeg die in tweede instantie de keeper verschalkte, 1-0. Franeker was daarna dreigender, maar SJO Bergum BCV had ook zeker een aantal handige spelers die het soms ook van afstand probeerden. De scherpte bij de roodhemden was echter net niet genoeg om tegen te scoren en dus was de ruststand 1-0.

Het was ook in de tweede helft een pittig potje en het spel moest een paar keer even stilgelegd worden voor een blessure-behandeling (overigens aan beide kanten). Het spelbeeld bleef gelijk als aan de eerste helft en goed samenspel tussen Max en Dino eindigde in een kans voor Jesse die dit kansje niet onbenut liet, 2-0 voor Franeker!
Toch was de wedstrijd nog niet beslist want de Bergumers bleven proberen om te scoren. Via voorzetten van de zijkanten of schoten rechtdoor werd het bijna nog 2-1, maar Franeker dwong door zijn werklust net dat beetje meer geluk af en het was wederom Jesse die scoorde en de 3-0 op het bord noteerde...

Een mooie overwinning van de geelblauwe JO10-2 formatie en in de laatste drie competitiewedstrijden werden er slechts drie tegendoelpunten geiincasseerd (tegenover vijfendertig zelfgemaakte doelpunten)! Het vertrouwen voor de laatste competitiewedstrijd over een week is dan ook zeker aanwezig. Uit tegen Blauw Wit '34 JO10-2 hoopt de ploeg wederom een goede pot te spelen, maar ook deze wedstrijd zal zeker geen makkie worden gezien de drie eerdere confrontaties dit seizoen 2018-2019 (uit 4-6 winst, thuis 5-4 winst, thuis 3-2 winst)... Op Sportpark Wiarda te Leeuwarden start deze wedstrijd om 11.00 uur.