SC Franeker JO10-2 start voorjaarsreeks met gelijkspel...

16 februari 2019 10:00

Scheidsrechter

Roberto Stoelwinder

Onbekend

Onder een stralend voorjaarszonnetje begon voor de spelers van SC Franeker JO10-2 de voorjaarscompetitie in de eerste klasse 06 van het seizoen 2018-2019. Tegenstander was LAC Frisia JO10-2 uit Leeuwarden. Na de zaalcompetitie en een aantal trainingen buiten waren de verwachtingen enigzins positief, maar dit kwam nog niet tot uiting in deze wedstrijd. Voorin werden er enige kansen gemist en achterin waren de Franekers niet scherp genoeg. Omdat ook de Frisianen deze wedstrijd zo speelden was de einduitslag van 6-6 (rust 3-3) uiteindelijk niet eens zo vreemd.

Zonder David de Vries (blessure) speelde JO10-2 met Thijs Russchen op doel, Ridzert van Abbema rechtsachter, Matthijs Groot linksachter, Dino Stoelwinder rechtsvoor, Tianne Zuidema mid-mid/mid-voor en Jesse Loonstra linksvoor. Max Bosma kwam na acht minuten in het veld en speelde vervolgens op meerdere posities.
De eerste vijf minuten werd er aardig gecombineerd, maar nog niet doeltreffend uitgehaald. De tegenstander werd onder druk gehouden en het wachten was op het eerste doelpunt. Deze kwam er ook via Jesse na een voorzet van Dino. Gelijk daarna scoorde Frisia echter tegen met een mooi afstandsschot. Franeker werd een beetje slordiger in het passen, maar kwam toch weer op voorsprong via Tianne met nu een assist van Jesse. Frisia nam daarna het initiatief over en kwam op voorsprong via weer een mooi schot en via een scrimmage. SC Franeker bleef toch wel enigzins gevaarlijk en de 3-3 betekende dan ook een terechte ruststand.

Tijdens de time-outs en in de pauze vertelden leider Arjan Russchen en trainer Roberto Stoelwinder hun spelers dat er iets beter 'gedekt' moest worden bij balverlies en wat sneller moest worden vrijgelopen en overgespeeld tijdens balbezit en dat er best wel met meer overtuiging op doel geschoten mocht worden. Toch waren het de Leeuwarders die gelijk na rust weer op voorsprong kwamen. Daarna waren Ridzert en Matthijs hun tegenstanders een paar keer goed de baas en kwamen de geel/blauwen er met een aantal mooie combinaties sterk uit, wat resulteerde in doelpunten van Dino, Tianne en Jesse. Ook Max was met een paar mooie solo´s dicht bij een doelpunt.
De wedstrijd bleef verder gelijk opgaan en Franeker leek er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan. Leek... want in de laatste minuut kwam Frisia weer op gelijke hoogte na een verre uittrap van hun (goede) keeper en een venijnige uithaal van de rechtsvoor waar Thijs geen antwoord op had, 6-6 en einde wedstrijd...

Een tikje teleurgesteld waren de spelers van Franeker natuurlijk wel, maar het verdiende applaus van de talrijke supporters (zowel van Franeker als Frisia) vergoedde veel en de penalty's werden vervolgens met veel passie genomen.
Over twee weken wacht de volgende (eerder uitgestelde) wedstrijd tegen Leovardia JO10-1 en wacht ons waarschijnlijk wederom een mooi schouwspel!