SC Franeker JO10-2 vergeet te winnen in spannende wedstrijd!

-

Franeker SC JO10-2

1e klasse 06

30 maart 2019 10:15

Wederom een spannende en redelijk gelijkwaardige wedstrijd werd er afgelopen zaterdag 30 maart gespeeld in de eerste klasse 06. SC Franeker JO10-2 kwam tegen SJO Bergum BCV Combinatie JO10-2 tweemaal op voorsprong, maar ook tweemaal op achterstand. Het uiteindelijke gelijkspel was misschien wel een terechte uitslag, alhoewel Franeker wat slordig was in de afwerking en zichzelf had kunnen belonen met winst.

De inzet was zeker weer aanwezig, maar de spelers hadden te maken met een nat grasveld en de ballen schoten dan ook snel door. Bij deze omstandigheden moest er met meer concentratie en alertheid gespeeld worden en dat viel zeker niet mee in de eerste helft. David de Vries had als rechtsvoor een paar mooie acties en na een pass van Dino Stoelwinder schoot hij de bal feilloos achter de Burgumer keeper, 0-1. Franeker leek daarna door te gaan, maar het was een snelle uitval van de thuisploeg met een schot in de verre hoek die 1-1 betekende. Het spel werd wat meer gelijkwaardig en uit een pass van David net over de middenlijn schoot Matthijs Groot de bal knap over de grond in de verre hoek, 1-2 en Franeker weer op voorsprong. Helaas kon Franeker wederom niet doordrukken en liet zich een beetje overbluffen door de wat feller spelende Burgumers die luid aangemoedigd werden door hun supporters. De balaannames en passes werden wat slordig en de geelblauwen kregen de bal niet meer goed weg. En van 2-2 werd het zelfs 3-2 voor de thuisploeg. Franeker rechtte daarna de rug en kwam via een verrassend afstandsschot van Dino weer op gelijke hoogte wat tevens de ruststand betekende.

Keeper Thijs Russchen was in de tweede helft alert op schoten van afstand en ook Ridzert van Abbema en Tianne Zuidema lieten de tegenstander niet meer langskomen. De 4-3 voor Burgum viel wederom onverwacht, net nadat Franeker na een mooie aanval over drie schijven op voorsprong had moeten komen. Jesse Loonstra en Max Bosma zorgden met hun aanvallende impulsen ervoor dat Franeker weer dreigend werd en de Burgumer keeper werd behoorlijk op de proef gesteld. Toch leek de bal er voor de uitploeg niet meer in te mogen gaan. Maar vlak na een schot van Dino tegen beide palen schoot hij hem uit een moeilijke hoek toch knap binnen en gingen de Franekers nog op jacht naar de (verdiende) winnende treffer die helaas niet meer viel... 4-4 gelijkspel.

Wederom een leerzame wedstrijd waarbij opviel dat de balcontrole toch echt nog verbetering behoeft evenals iets meer rust bij balbezit. Maar dat zijn allemaal trainbare punten waar komende week zeker de aandacht op gericht zal worden.
Volgende week de returnwedstrijd tegen Leovardia JO10-1 (uitwedstrijd 2-2), eerste fluitsignaal 10.00 uur veld D.