Sterk Leovardia JO10-1 verslaat SC Franeker JO10-2

Leovardia JO10-1

1e klasse 06

6 april 2019 10:00

Jasper de Jong

Het kon beide kanten op afgelopen zaterdag 6 april. Na een 1-2 achterstand bij rust, boog SC Franeker JO10-2 dit binnen 10 minuten om tot een voorsprong van 4-2. Helaas kon de nog ongeslagen geelblauwe formatie daarna de bal moeizaam in de ploeg houden, waardoor de fysiek sterke Leovardianen weer moed kregen en via een aantal mooie aanvallen en individuele acties de winst naar zich toe trokken, 4-7.

SC Franeker JO10-2 probeerde het de tegenstander moeilijk te maken door goed de bal rond te spelen en niet te lang te wachten om te schieten op doel. Dit lukte de eerste minuten vrij goed, maar het was Leovardia die wist te scoren na een afstandsschot waar keeper Thijs zich op verkeek. Franeker probeerde daarna de draad weer op te pakken en kwam na een knappe aanval via Dino (assist Tianne) op gelijke hoogte, 1-1.
Franeker kreeg meer kansen, maar was iets te gehaast in de afronding. Dus was het opnieuw Leovardia die op voorsprong kwam. De Leeuwarders hadden geoefend op hoekschoppen en deze waren regelmatig gevaarlijk, zo viel de 1-2 bij de tweede paal er tussen een aantal spelers zomaar in. JO10-2 probeerde zich te herstellen. Ridzert en Matthijs lieten hun tegenstanders niet meer langszij komen, Thijs liet zich niet meer passeren en de gelijkmaker hing in de lucht, maar tot de rust veranderde er niets aan de stand.

Tijdens de rust werd benadrukt dat Franeker moest blijven proberen om goed samen te spelen en bij balverlies gelijk een tegenstander te dekken. Dit eerste lukte zeer goed, want binnen tien minuten scoorden Max (prachtig afstandsschot) en David (2x, assist Max en Dino) waardoor er een 4-2 voorsprong mocht worden genoteerd. Leovardia was even van slag, maar ging nu nog meer ten aanval en doordat Franeker de bal niet meer goed weg kreeg werd de druk op het Franeker doel steeds groter. Na de 4-5 kreeg Franeker weer iets meer grip op het spel, maar was de afronding net niet voldoende om op gelijke hoogte komen. Het fysiek sterke Leovardia gooide er nog een schepje bovenop en kon de eindstand uiteindelijk bepalen op 4-7.

Wederom een leerzame wedstrijd waarbij de conclusie kan worden getrokken dat de inzet elke keer meer dan voldoende is, maar dat een nog betere basistechniek en tijdig samenspelen vereist is om ook een op het oog (fysiek) sterkere tegenstander te kunnen verslaan.
Volgende week de returnwedstrijd uit tegen LAC Frisia JO10-2 (eerste wedstrijd 6-6). Opnieuw een (leuke) uitdaging voor de spelers van SC Franeker JO10-2. Eerste fluitsignaal reeds om 8.45 uur op Sportpark De Magere Weide te Leeuwarden.