23 maart 2019 12:45

Scheidsrechter

Mart Beuker

Onbekend

JO13-2 kampt nog steeds met de nodige blessures dus was Eline wederom bereidt gevonden om de jongens bij te staan. De wedstrijd kende een eentonige eerste helft waarin de doelpunten bij Franeker makkelijk gescoord werden.

Stan had de eer om met de 1-0 de score te openen. De uittrap van de keeper van Leovardia werd gelijk weer door Franeker beantwoord met een aanval. Dit spelbeeld resulteerde al snel in de 2-0 door een lekker schot van Jurre. Stan die op links duidelijk de baas was, kon zo naar de goal door steken en met een goedgeplaatst schot de 3-0 te maken. Bryan zag het vanuit zijn rustige goal allemaal gebeuren en genoot van het spel. Een enkele keer wist Leovardia druk om de verdediging te zetten maar Rico kon de bal weer netjes naar voren spelen. Niels liet zien dat hij over goede reactievermogens beschikt want hij schoot de 4-0 erin nadat de bal via een snelle kaats bij hem terecht kwam. Eline liet zich gelijk zien na haar invalbeurt en maakte met een intikker de 5-0. De 6-0 was van een ander niveau, nadat Eline zelf naar de goal was opgestoomd en oog in oog met de keeper kwam, rondde ze koel af in de verre hoek. Er waren nog wat kansjes voor Mads en Koen maar de keeper van Leovardia liet het er niet bij zitten en wist nog genoeg ballen te keren.  Met de 6-0 op zak gingen ze rusten.

De tweede helft namen de Franeker jongens wat gas terug, energie sparen voor de bekerwedstrijd van volgende week. Dit gaf Leovardia iets meer ruimte en deze wilden het ondanks de achterstand ook blijven proberen maar Franeker wist met Wieger, Jack en Jurre steeds net genoeg de rem erop te zetten en tot echte kansen kwam het niet. Dan zelf maar weer iets meer druk zetten en zo maakte Luuc de 7-0 van de wedstrijd. Geen vuiltje aan de lucht  zou je zeggen en ook voor Leovardia geen reden meer om domme dingen te doen maar toch begin 1 van de verdedigers een overtreding op Stan en kreeg Franeker een penalty. Jack mocht voor de penalty aantreden en zo beheerst als wij hem kennen, schoot hij de 8-0 voorbij de keeper. De wedstrijd was toen wel gespeeld, toch wist Luuc de 9-0 nog te maken en om het scorebord mooi rond te maken, na een fijne pass van Thom, kon hij de 10-0 laten optekenen.