JO13-2 strandt in de halve finales bekercompetitie

... (intikker)
25'

Groep 3 01

7 mei 2019 18:45

Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag, die behalve het doelpunt van Twan, weinig hoogtepunten kende, stonden de jongens aan het begin van de wedstrijd waar het al weken om draaide: halve finale beker!

De tegenstander in deze wedstrijd SJO Warga JO13-1 dus op de dinsdagavond naar Warga. Toch wel een beetje nerveus starten de jongens aan de wedstrijd. Helaas was al snel duidelijk dat deze tegenstander een maatje te groot was. Met goed combineren en snel de bal rond laten gaan wisten ze al snel de 1-0 te maken. Franeker liet het hoofd niet hangen maar leek wel nog nerveuzer te worden. Het spel werd onrustig en slordig waar Warga gewoon door ging met hun eigen spel en zo lag ook de 2-0 er snel in. De jongens van Franeker stonden eigenlijk voortdurend onder druk en voor rust werd het ook nog 3-0.

De rust deed de jongens van Franeker goed. De tweede helft was de wedstrijd in beter evenwicht. Warga hoefde niet echt meer druk te zetten en voor Franeker gold dat ze vrij konden gaan voetballen en waren ze wat feller in de duels. Er was meer druk op de goal van Warga maar het echte gevaar bleef uit. Niels had nog wel een goede kans maar het beetje geluk ontbrak vandaag. Er was nog wat geharrewar over shirtjes met dezelfde nummers, waardoor er o.a. een shirt gewisseld moest worden.  Jammer dat er niet meer in zat deze wedstrijd maar de jongens hebben een hele goede reeks neergezet en daar mogen ze trots op zijn.