Groep 1 19

31 augustus 2019 9:00

P.H. (Peter) Kooistra

Na 3 lastige verloren oefenwedstrijden ging het nu om het echie voor JO15/1 in Sneek tegen LSC, dat uitkomt in de 3e divisie.
De ziekenboeg was al vol, maar raakte tijdens de wedstrijd helaas weer voller, waarover later meer.
Naast de langdurige blessure van Bas, konden Milan en Timo niet spelen. Gelukkig keerde Eline weer terug van een blessure en staken Thijs en Rudmer van JO15/2 de helpende hand toe.

De westrijd begon teleurstellend, omdat Sneek al in de 3e minuut uit een scrimage wist te scoren, nadat het Franeker niet lukte om de bal voldoende weg te werken. 10 Minuten was Franeker de onderliggende partij, maar uit het niets wist Olaf na een fraaie aktie met links in de uiterste hoek te scoren. Ineens was Franeker het betere team en ontstond een echte wedstrijd. Na een ongelukkig moment van Colin in het strafschotgebied kreegt LSC een penalty, die echter geweldig werd gestopt door de uitblinkende keeper Diesel. Ook de rebound wist hij onschadelijk te maken. Even later werd het nog mooier toen Olaf na wederom een mooie individuele aktie de 1-2 wist te maken. In de slotfase gebeurde er veel. Eerst speelde Rients de bal te kort terug op Diesel. Hij probeerde zijn fout te herstellen door zijn tegenstander uit balans te brengen, maar viel daarbij dusdanig ongelukkig dat hij zijn pols brak, terwijl hij ook nog een gele kaart kreeg voor de overtreding. Uit een corner wist LSC vlak voor rust ook nog de 2-2 te maken.
In de 2e helft gebeurde er veel minder. LSC had een licht veldoverwicht, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Ook Franeker kon niet echt meer een vuist maken. Halverwege de 2e helft brak LSC gevaarlijk uit op de linkerkant. De bal werd voor gebracht en leek een gemakkelijke prooi te worden voor Diesel. Op ongelukkige wijze belande de bal toch in het doel. Achteraf bleek dit het winnende doelpunt voor Sneek te zijn.
Coach Mick Brants bestempelde de ochtend als erg onfortuinlijk, zowel qua resultaat, de manier waarop de doelpunten vielen en natuurlijk de zware blessure van Rients. Positief was dat het achterin prima stond en dat er een aantal mooie combinaties te zien waren.
As. zaterdag een thuiswedstrijd tegen Heeg/Oudega dat hun eerste bekerwedstrijd ook verloor. Hopelijk lukt het JO15 om de stijgende lijn vast te houden.