Jeffrey Geurtin (penalty)

Groep 2 25

7 september 2019 14:30

Onbekend

Franeker - Het tweede officiële duel dit seizoen is er één geworden met een goed einde, maar met een grillig verloop, waarbij Franeker tot drie keer toe in achtervolging moest. Uiteindelijk overwon kwaliteit het en mag Franeker aankomende zaterdag bij winst op SDS door in de beker.

In het eerste kwartier liet Franeker zien wat deze middag hun ambities waren en zette het goed druk op de thuisploeg. Echter hield het hierdoor niet genoeg rekening met de counters die Beetgum trouwens goed uitspeelde, de buitenspelers kregen net de ruimte die het niet moest krijgen en zodoende konden zij het spel van Franeker goed opvangen.

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Jeffrey Guertin die vanaf de rechterzijde naar binnen mocht komen en kon uithalen, zijn schot had niet genoeg power en kon daardoor simpel worden gekeerd door de sluitpost. In de 16e minuut was het raak aan de andere kant, toen Beetgum de bal kon veroveren en met een pass voor de goal van Jesse Jaasma stond Shaquille van der Velde op de goede plek, hij kon intikken 1-0. Franeker leek wakker na deze openingsgoal en wist binnen de minuut de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Guertin werd goed weggestuurd en was nu wel trefzeker vanaf de rechterflank, 1-1. De gastheren waren echter niet van plan om de wedstrijd zomaar weg te geven en wist na 20 minuten weer te profiteren van de geboden ruimte, ditmaal scoorde Jort Haye Dijkstra nadat hij een niet goed verwerkte bal voor zijn voeten kreeg en vervolgens het leder het doel injoeg, 2-1.

Voor de toeschouwers die het deze wedstrijd overigens drukker hadden met het verjagen van wespen rondom het veld, werd het een doelpuntrijk duel. De goed voetballende Rob Postma leek kort na de 2-1 bijna de gelijkmaker te scoren, maar de keeper van Beetgum stond precies in de baan van het schot waardoor het doelpunt uitbleef. In de 27e minuut mocht Wiebe van der Meer uithalen vanaf een 20 meter. Zijn schot verdween in de rechterbenedenhoek, waardoor het alsnog 2-2 werd. Wie gedacht had dat Franeker nu wel klaar was met Beetgum kwam bedrogen uit want net voor rust kwam de thuisclub nogmaals op voorsprong. Robby Efde profiteerde van de geboden ruimte en liet keeper Haarsma voor derde maal kansloos, 3-2.

In de tweede helft wist Franeker dan toch eindelijk orde op zaken te stellen. De ingevallen Marco de Groot wist al in de 47e minuut de 3-3 binnen te schieten na een aanval door het midden en nog voor er een uur gespeeld was tekende dezelfde De Groot voor de 3-4 na een voorzet van Jeffrey Guertin. Even leek het erop dat Beetgum de gelijkmaker zou gaan maken maar de spaarzame kans voor hen in het tweede bedrijf werd op de paal geschoten.

Het slotakkoord was deze middag voor Guertin, hij legde in de 78e minuut aan voor een penalty, nadat hijzelf onderuit werd gehaald, en schoot raak: 3-5. Spits Marco de Groot was koppend nog dichtbij, maar de keeper wist met een katachtige reflex een doelpunt te voorkomen.