... (lob)

Groep 1 19

7 september 2019 8:45

Simon Boersma

De tweede bekerwedstrijd tegen Oudega/Heeg (Hoofdklasse) beloofde op voorhand een spannende wedstrijd te worden. Beide teams verloren hun 1e wedstrijd met respectievelijk 2-3 en 0-3. De verwachting kwam uit met een wedstrijd die door beide teams gewonnen kon worden en Franeker dat uiteindelijk onnodig aan het korste eind trok.

JO15 moest het deze wedstrijd doen zonder Bas (intussen zonder krukken), Rients en Timo. Gelukkig keerden JT en Milan weer terug en was er nog ondersteuning van Rudmer en Thijs van JO15/2. In de eerste helft golfde het spel op en neer met kleine kansen over en weer. Beide keepers redden een aantal keren goed, al had Diesel geluk met een schot op de binnenkant van de paal. Met een 0-0 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op, maar was het duidelijk dat het hierbij niet zou blijven.
Al na een paar minuten ging het fout in de verdediging van Franeker en scoorde de tegenstander met een afstandsschot. Even later kreeg Eline de bal net buiten de 16 en schoot de bal mooi binnen. De teams stonden weer gelijk. Halverwege de 2e helft ging het weer mis, waardoor Franeker weer achterkwam. Wederom rechtte het de rug, wan nu was het Timen die met een schot van buiten de 16 de 2-2 op het bord schoot. Beide teams streden voor de overwinning en het was uiteindelijk Oudega/Heeg dat er met de overwinning vandoor ging. De bal werd in de 16 gebracht en caramboleerde met een vreemde curve over Diesel in het doel.
Een teleurgestelde coach Mick Brans sprak na afloop van een onnodig verlies. Persoonlijke fouten en het niet nakomen van afspraken betekenden een nederlaag die niet had gehoeven. Lichtpuntjes deze wedstrijd waren (wederom) Jetze en met name Jens, die weer een puike partij in de verdediging speelde. Volgende week in Leek tegen VEV zal het beter moeten om tot een goed resultaat te komen.