Assist: Bas Wijbenga

Hoofdklasse 03

16 november 2019 10:30

Onbekend

JO15 speelde een wedstrijd in de onderste regionen van de Hoofdklasse tegen directe concurrent Stiens. Stiens had in de eerste helft een licht veldoverwicht, maar het was JO15 dat de grotere kansen kreeg. Jens en Eline vullen elkaar goed aan in het centrum, waardoor er weinig echte kansen ontstonden. De laatste stond met een onderschepping aan de basis van een mooie aanval. De bal werd ingespeeld op Olaf, die JT vond. Diens strakke voorzet werd half geraakt door Jetze, maar belandde met een mooie boog wel in het doel.
In de tweede helft eenzelfde beeld. Stiens sterker, maar tot echte kansen kwam het niet. Uiteindelijk werd het wel 1-1 door een van richting veranderd schot dat met een boog over keeper Diesel heen viel. Uit het niets wist JO15 5 minuten later weer te scoren. Een strakke vrije trap van Bas werd vlak voor de keeper fraai binnengetikt door JT. Na de treffer drong Stiens aan, maar had JO15 een penalty moeten krijgen na een tackle op Jetze, waarbij volgens de scheidsrechter de bal (allang weg) werd gespeeld. Uiteindelijk was het billenknijpen, maar werd de 3e overwinning uit het vuur gesleept.
JO15 heeft in de afgelopen 5 wedstrijden maar liefst 4 keer gewonnen. Reden voor tevredendheid bij trainer/coach Mick Brants. Hij erkende dat de overwinning wellicht niet verdiend was en was erg tevreden over de 3 invallers. Gerben als vervanger van Milan speelde wederom sterk. Colin (voor Jilles) zorgde voor wat meer body op het middenveld en Rutmer (voor Olaf) was een handenbinder voor de verdediging van Stiens.
Komende weken wachten wedstrijden tegen de subtop. Benieuwd wat JO15 (nummer 9) tegen deze teams kan uitrichten. Komende zaterdag te beginnen met een thuiswedstrijd tegen FVC, de huidige nummer 4.