... (schot)
51'

Hoofdklasse 03

28 september 2019 8:45

Om 7.00 uur vertrok JO15 richting Dokkum voor een confrontatie tegen het plaatselijke Be Quick. Beide teams hadden vorige week dik verloren, dus waren beide teams uit op revanche. JO15 schoot uit de startblokken en kreeg meteen kansen via Rutmer en JT. Het was dan ook niet vreemd dat JO15 op voorsprong kwam. De keeper van Dokkum kreeg een schot niet onder controle en Jilles was er als de kippen bij om de verdiende 0-1 binnen te tikken.
Vervolgens hielden de teams elkaar in eerste instantie in evenwicht, maar begon Be Quick wel steeds makkelijker te combineren. In de 20e minuut scoorde Be Quick uit een vrije trap van ongeveer 35 meter. De bal verdween met een grote boog over keeper Diesel heen. Daarna gebeurde er tot de rust niet heel veel meer, behalve wat kleine kansjes aan beide kanten.
Na rust een beter Be Quick dat halverwege de tweede helft met een schot van afstand scoorde. Daarna was JO15 het spoor bijster en lukte het niet meer om gevaarlijk te worden. Ook Be Quick bakte er niet heel veel meer van, waardoor het bij 2-1 bleef. Hoogtepunt voor JO15 was uiteindelijk de rentreek van Timo Heijn, die na een langdurige blessure eindelijk weer kon spelen.
Al met al een teleurstellend resultaat, want er waren zeker mogelijkheden om de punten uit Dokkum mee te nemen.