... (penalty)
67'

Hoofdklasse 03

23 november 2019 8:45

JO15 speelde zaterdag een wedstrijd tegen subtopper (4e) FVC. JO15 is bezig aan een sterke serie; van de laatste 4 competitiewedstrijden werden er 3 gewonnen, allen tegen directe concurrenten. Tegen FVC kabbelde de wedstrijd in eerste instantie voort met een iets (fysiek) sterker FVC, maar tot echte kansen kwam het niet. Na 15 minuten kreeg JO15 een vrije trap bij de zijlijn en net als in de vorige wedstrijd werd de bal ingebracht door Bas en was wederom JT er als de kippen bij om de 1-0 in te tikken.
Even later was Bas zijn tegenstander weer eens te snel af, ging dreigend het strafschotgebied in en werd onderuit gehaald. Gevolg, een penalty die door JT beheerst werd ingeschoten. Ineens kreeg JO15 kans op kans. Vlak voor rust werd de bal weer in de 16 gebracht door Bas, uit de scrimmage wist Rutmer JT te bereiken, die de bal in het doel wist te tikken. Een comfortabele 3-0 ruststand als gevolg.
Na de rust een heel ander FVC. JO15 werd onder druk gezet en kwam maar moeilijk onder deze druk vandaan. De 3-1 (41e minuut) viel net iets te snel. Daarna eenzelfde beeld zonder echte kansen. Een onnodige sliding in de 16 leverde FVC een penalty op, die in de 53e minuut werd benut. Net toen het er op leek dat JO15 de overwinning over de streep wist te trekken, kwam FVC toch nog op gelijke hoogte. In de 67e minuut viel de 3-3. Na een blessuretijd van ca. 3 minuten floot de scheidsrechter voor het einde.
Al met al een terechte uitslag, al had JO15 de wedstrijd in de eerste helft moeten beslissen.
Trainer/coach Mick Brants was erg tevreden met de eerste helft en ziet JO15 met de week beter voetballen. Volgende week wacht Drachtster boys (nummer 7), dat één plek hoger staat dan JO15, dat intussen de 8e plaats inneemt.