0 - 3

Franeker SC JO15-1

Hoofdklasse 03

30 november 2019 9:00

De grote vraag voor JO15 was of het team de stijgende lijn kon vasthouden. Met 10 punten uit de laatste 5 wedstrijden presteert het team de laatste weken namelijk uitstekend.
In eerste instantie kwam JO15 er niet echt aan te pas, maar het team knokte zich in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft was Bas zijn tegenstander weer eens te snel af en net als vorige week resulteerde dit in een overtreding in het strafschotgebied. De toegekende penalty werd beheerst benut door JT. Met een 1-0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.
In de 2e helft was de wedstrijd veel meer gelijkwaardig. Drachtster boys kreeg kansen, maar JO15 zeker ook. Zo schoot Colin na een prima aktie de bal op de paal. De bal leek vervolgens in het doel te gaan, maar helaas passeerde de bal de lijn niet. Coach Mick bracht Jetze in het veld voor Jilles, waardoor de linkerkant veel gevaarlijker werd, waarbij de frustratie bij leiding en publiek van de tegenstander steeds groter werd. Jammer dat men zich daarbij vooral afreageerde op de scheidsrechter. Rutmer miste nog een dot van een kans en Diesel verrichtte een cruciale redding waardoor de voorsprong gehandhaafd bleef. Daarna kwam Timen in het veld voor JT. Vlak voor tijd leek Olaf er doorheen te zijn, maar wist de keeper nog net te redden. Uit de daarop volgende corner van Bas kopte Jetze de bal fraai binnen en leek de overwinning een feit. Uiteindelijk werd het zelfs nog 3-0. Rutmer werd diep gespeeld, omspeelde zijn tegenstander en leek alleen op de keeper af te gaan. Helaas werd hij gestuit met een gele kaart als gevolg. Rutmer kon zijn frustratie niet de baas en kreeg vervolgens zelf ook geel. Uit een onmogelijke hoek schoot Bas de vrije trap fantastisch binnen en bekroonde daarmee wederom een uitstekende wedstrijd.
Coach Mick was vooral heel erg blij met de organisatie. Keeper Diesel is al weken in uitstekende vorm. Het centrum met Jens en Eline straalt rust uit. Ook Milan speelt de laatste weken erg sterk rechts in de achterhoede. Op links had Rients het moeilijk, maar met Jetze in de buurt kreeg hij meer grip op zijn tegenstander. Met Colin en JT op het middenveld staat er een blok, waardoor ook Timen, Jilles en Olaf beter uit de verf komen. Op links vormt Jetze een uitstekende combinatie met Bas, die al weken in vorm is en heeft Rutmer regelmatig pech in de afronding, maar zorgt hij wel voor regelmatig gevaar.
As. zaterdag sluit JO15 de competitie af met een wedstrijd tegen de nummer 6 Harkemase boys. Zelf wordt JO15 sowieso 8e en kan het nog een plekje klimmen.