55'

Hoofdklasse 03

26 oktober 2019 9:00

A.J. (Anne) de Boer

Na de 5-2 oefenwinst tegen AVC was JO15 vast besloten om nu ook in de competitie hun eerste overwinning te pakken. Deze keer zou Frisia eraan moeten geloven. Net als Franeker nog puntloos in de competitie.
Traditioneel begon Franeker slapjes en was een onachtzaamheid in de verdediging genoeg voor de 0-1. Daarna werd een tandje bijgeschakeld en ontstond langzaam maar zeker een veldoverwicht. In eerste instantie werden nog geen echte kansen gecreëerd en misten de afstandschoten van Rutmer en JT de vereiste nauwkeurigheid. In de 32e minuut onderschepte Eline de bal en passte direct door op Bas, die op zijn beurt Rutmer vond. Hij zag dat de keeper totaal verkeerd stond en kon gemakkelijk in de lange hoek scoren. Met 1-1 zochten de teams de kleedkamers op.
Direct na rust wist JT uit een rebound te scoren en weer 4 minuten later scoorde hij van dichtbij na een goede voorzet van Rutmer. Intussen had Frisia wel voor de tweede keer gescoord, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 48e minuut kwam Gerben in het veld voor Milan. JT voltooide zijn hattrick met een prachtige vrije trap en besliste daarmee de wedstrijd. In de 62e minuut kwam Timo nog in het veld voor Colin. JO15 kwam niet meer in de problemen en verder schoot Bas nog op de bovenkant van de lat. Naast de doelpunten van JT viel het spel van marathon-man Jetze op, die maar bleef gaan en voor een linksback heel veel aanvallende en gevaarlijke akties maakt. Achterin heerste Jens weer als vanouds in de verdediging en werden weinig kansen weggegeven.
Al met al een verdiende overwinning voor JO15. Coach Mick was tevreden, ondanks de wat stroeve start. Het veldspel begint te lopen en het team staat beter met het nieuwe centrum en meer body op het middenveld. Ook Bas lijkt na zijn blessure steeds beter in vorm te komen en is dan een uitstekend wapen met zijn drive en explosiviteit.
Volgende week de uitwedstrijd tegen Burgum, een middenmoter, waar wellicht weer een punt of punten gepakt kunnen worden.