SJO Broekster Walden JO15-1

Hoofdklasse 03

9 november 2019 10:45

A. Eveleens (KNVB)

Met Rients, deze keer naast Jens in het centrum begon JO15 onwennig aan de wedstrijd en was de eerste kans voor Broekster Walden meteen raak. Ook nu lieten de boys zich niet kennen en namen ze het heft stevig in handen. In de 14e minuut schoot JT op de paal en uit de daaropvolgende corner belandde de bal uit de scrimmage op de lat. Daarna kreeg Broekster Walden enkele grote kansen via hun snelle aanvoerder. Gelukkig miste hij en anders was keeper Diesel de reddende engel. Hierdoor gingen de teams rusten met een 0-1 achterstand voor JO15.
Na de rust kwamen Eline en Gerben de achterhoede versterken. Op links waren Bas en Jetze constant gevaarlijk en bleef Jetze maar gaan. In de 40e minuut bekroonde Jetze zijn sterke spel door alert te zijn bij een rebound na een schot van JT. Vervolgens schoot Jilles op de paal en knalde JT nog een vrije trap op de lat. De bal leek er maar niet in te willen. Gelukkig was weer Jetze alert door de bal in de goal te schieten na een scrimmage, waarbij de keeper de bal niet onder controle kreeg. Met nog 10 minuten te gaan, wist JO15 stand te houden en werd de 2e overwinning van het seizoen geboekt. Volgens coach Mick een dik verdiende overwinning. Met iets meer geluk of scorende vermogen had er deze keer zelfs een dikke overwinning ingezeten. Man of the match deze keer zonder twijfel was Jetze.
Komende zaterdag speelt JO15 in Stiens weer tegen een directe concurrent. Een mooie kans om weer een plekje te stijgen op de ranglijst.